Grana pala na korzou, Pančevo, sneg
Društvo

PANČEVO, OPREZA NIKAD DOSTA: Zbog grana i drveća koji pod snegom padaju Zelenilo imalo preko 40 intervencija

Pančevo, Pon, 17/12/2018 - 10:39
Vladimir ĐokovićKrošnje drveća po Pančevu ne mogu da izdrže težinu vlažnog snega.  Prve grane, objašnjavaju u JKP “Zelenilu”, počele su da pucaju još u petak a do ponedeljka ekipe ovog komunalnog preduzeća imale su više od 40 intervencija.

Direktor “Zelenila”  Danilo Bjelica objašnjava da najčešće pod teretom snega stradaju grane ali da se desi da padne i čitavo drvo. Apeluje na sve građane da prijavljuju ovakve događaje “Zelenilu” bilo preko telefona, internet stranice ili fejsbuka. Ekipe “Zelenila” reaguju po prioritetima pa negde intervenišu za par desetina minuta a negde za par sati. Ekipe “Zelenila” rade i po pozivu elektodistribucije gde drveće pod snegom ugrozi elektrosnabdevanje.

Bjelica poziva i sve građane kojima su automobili oštećeni od pada grana sa gradskog drveća da to prijave “Zelenilu” i sačekaju da se dežurna ekipa to fotografiše kako bi se što lakše naplatilo osiguranje. Delatnost ovog gradskog preduzeća je osigurana.

Pošto je sneg prestao da pada a pojavio se mraz sneg će postati nešto lakši. Pa se očekuje da biti manje grana koje pod teretom snega padaju. Što je od zelenila bilo padu sklono – palo je. Ipak valja biti oprezan.
MarketingNajnovije vesti