Foto: D.B.
Društvo

PANČEVO: OŠ „Miroslav Antić Mika” organizovala Dan demokratske kulture i obeležila Dan slovenske pismenosti

Izvor: 
D.B. Uto, 24/05/2022 - 11:37U okviru projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve” Saveta Evrope i MPNTR-a, škola „Miroslav Antić Mika” organizovala je Dan demokratske kulture i obeležila Dan slovenske pismenosti.

Praznik Sv. Ćirila i Metodija je važan datum za sve slovenske narode, a u našoj školi je obeležen pod sloganom „Karika koja nas spaja”.  

Učenici 4, 5, 7. i 8. razreda, pripremili su izložbu posvećenu počecima slovenske pismenosti i životu i radu prvih misionara u Srbiji.

Učenici su sa svojim nastavnicima radili plakate i panoe koji su danas, pa do kraja nedelje, izloženi u holu škole. Pored učeničkih radova, izložene su i knjige na srpskom, ruskom, češkom, bugarskom i slovačkom jeziku. U projektu su učestvovali nastavnici srpskog jezika Zorana Lepedat, Gordana Mijić i Dragomir Burnać, nastavnica engleskog jezika i diplomirani filolog za češki jezik, Marijana Radivojev, veroučiteljica Snežana Zdravković i učiteljica Jasmina Milanović. 

Kad su ovakvi projekti u pitanju, raduju se i učenici i nastavnici, jer je to prilika da se uvek nauči nešto novo, ali i povod za lepo i kvalitetno druženje. 
MarketingNajnovije vesti