Foto: Školski sport Srbije
Društvo

PANČEVO: Osma sezona projekta „Zdravo rastimo“ u četiri škole

Izvor: 
Gordana Lazar Sre, 24/10/2018 - 07:33Projekat „Zdravo rastimo“ Saveza za školski sport Srbije biće realizovan u četiri osnovne škole na teritoriji našeg grada, i to u:

  • OŠ „Goce Delčev“ Jabuka
  • OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ Pančevo
  • OŠ „Žarko Zrenjanin“ Banatsko Novo Selo
  • OŠ „Olga Petrov“ Banatski Brestovac

Putem projekta „Zdravo rastimo“ učenici pomenutih škola učiće o značaju zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. Edukacijom o zdravim navikama u ishrani i važnosti fizičke aktivnosti razvija se svest kod dece i adolescenata o štetnim efektima gojaznosti, anoreksije, bulimije. Takođe, utiče se na stvaranje zdravih navika kod dece.

Nosioci projekta biće profesori fizičkog vaspitanja koji će 25. oktobra 2018. u Beogradu prisustvovati simpozijumu i obuci povodom početka projekta. Na tom stručnom skupu predavanje će držati Koraljka Novina, diplomirani inženjer prehrambene tehnologije – nutricionista.

Podaci brojnih istraživanja ukazuju na porast broja prekomerno uhranjene i gojazne dece u zemljama Evrope i sveta, pa i kod nas. Više od 60 odsto dece koja su prekomerno uhranjena pre početka puberteta postaje gojazno u odraslom životnom dobu, što ukazuje na značaj blagovremene prevencije gojaznosti u detinjstvu – istaknuto je na sajtu Saveza za školski sport Srbije. 

Program “ZdravoRastimo” deo je globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme. Detaljnije o programu informišite se ovde
MarketingNajnovije vesti