Pajtosi na gradskoj plaži
Društvo

PANČEVO: „Pajtosi” na Gradskoj plaži organizovali lepo druženje za decu uz pecanje i palačinke

Izvor: 
013info Ned, 15/05/2022 - 20:51


Udruženje zatvorenog tipa pod nazivom „Pajtosi”, koje čine zaposleni u Rafineriji nafte Pančevo, priredilo je danas na Gradskoj plaži druženje sa mališanima.

Tom prilikom oni su u cilju propagiranja boravka u prirodi i sportskog ribolova na obali Tamiša organizovali pecanje za decu članova pomenute organizacije, koji su, pored ostalog, mogli da se okrepe palačinkama i sokovima.

Na kraju ovog lepog okupljanja za svih devetnaestoro mladih ribolovaca obezbeđene su i diplome, koje im je dodelio koordinator akcije Srđan Pejin.

– Udruženje „Pajtosi” čini grupa radnika Rafinerije nafte Pančevo čiji je prioritet druženje, a jedna od naših preokupacija je i ribolov i to pre svega kao način da se okupljamo u prirodi. Ovog puta želeli smo da mališani zavole čari boravka na našoj lepoj reci. Inače, mi smo u potpunosti samoorganizovani i nemamo nikakave veze sa rukovodstvom, niti s bilo kakvim spoznorima. Finansiramo se isključivo od simboličnih članarina, a trudimo se da akcenat stavimo na masovnost. Najvažniji segment našeg delovanja je humanitarni rad, pa smo dosad sakupljali pomoć za obolele od leukemije, invalide, mališane s Kosova, porodicu Pap sa 11 dece, kao i za mnoge kolege i sve druge kojima je to bilo neophodno. Sve u svemu, u poslednjih pet godina za te namene obezbeđeno je preko milion dinara – ističe Pejin.

 

 
MarketingNajnovije vesti