Sterijina
Društvo

PANČEVO: Počela druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare

Izvor: 
013info Čet, 21/07/2022 - 14:07Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je radove na izgradnji kružnog toka kod Plinare. Od ponedeljka je počela druga faza radova:

– Zadovoljni smo kako su radovi protekli prilikom prve faze radova. Ovaj infrastrukturni projekat je od velikog značaja za sve građane Pančeva. Dobra saradnja sa javno-komunalnim sektorom se pokazala na delu. Uradili smo izmeštanje i zaštitu gasovoda, deo radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije, saobraćajne trake sa razdelnim ostrvima za pristup Ulici Vojvođanski bulevar, pravac ka Plinari i prvi sloj asfalta. Postavljena je privremena vertikalna i horizontalna signalizacija. Građani su blagovremeno obavešteni postavljanjem signalizacije u Ulici Lava Tolstoja, koja pokazuje da je Sterijina ulica praktično zatvorena za saobraćaj, odnosno da je slepa i da nema izlaz na Ulicu Miloša Obrenovića. Građani imaju bezbedan prilaz Plinari i takođe Big šoping centru. Usmeravanje saobraćaja je vidno postavljanjem saobraćajnih barijera i iscrtana je žuta linija za usmeravanje saobraćaja. Saobraćaj se odvija neometano, ali svakako molimo sve učesnike u saobraćaju, kako motornih vozila, tako i pešake za dodatnu opreznost. Trenutno se radovi izvode na skidanju asfalta, kako bi se izveli radovi na instalacijama.

Podsećamo, druga faza obuhvatiće radove na zaštiti instalacija, radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini Ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i Sterijine ulice. U ovoj fazi biće omogućeno dvosmerno odvijanje saobraćaja u Ulici Miloša Obrenovića, dok će biti zabranjen saobraćaj u ulicama Vojvođanski bulevar i Sterijinoj, navodi se na sajtu Grada.

Treća faza obuhvatiće radove na izgradnji razdelnih ostrva, radove na pešačkim i biciklističkim stazama, završnom sloju asfalta na kompletnoj raskrsnici na kolovozu, kao i obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizacije i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici. Treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave, saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

Radovi su počeli 17. maja, a završetak se očekuje do kraja avgusta.

Vrednost izgradnje kružne raskrsnice je 72 miliona dinara sa PDV-om.
MarketingNajnovije vesti