Saobraćajni znak radovi na putu
Društvo

PANČEVO: Počela rekonstrukcija Ulice Josifa Marinkovića, evo šta je sve planirano da se radi

Izvor: 
013info Sre, 09/03/2022 - 15:40Grad Pančevo počeo je sa izvođenjem radova na rekonstrukciji Ulice Josifa Marinkovića, u dužini od 495 metara, od Ulice Lava Tolstoja do Ulice Oslobođenja. Planirano je da se radovi izvode u tri faze uz rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže sa priključcima i izgradnja atmosferske.

“Prva faza radova je predviđena od Ulice Lava Tolstoja do Čumićeve ulice, druga faza od Čumićeve ulice do Ulice Aksentija Maksimovića, a treća faza radova od Ulice Aksentija Maksimovića do Ulice Oslobođenja”, saopšteno je na sajtu grada.

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je početak radova rekonstrukcije Ulice Josifa Marinkovića i tom prilikom izjavila da je veoma zadovoljna, jer je za 18 meseci asfaltirano 135 ulica.

„Rekonstukcija Ulice Josifa Marinkovića je projekat koji se izvodi putem javno-privatnog partnerstva i od velikog je značaja, jer spajamo Gornji grad, Kotež i centar naselja Tesla. Predstavlja jedan od kapitalnih projekata koji doprinosi daljem razvoju grada, jer je Ulica Josifa Marinkovića u prilično lošem stanju i devastirana. Ovim projektom je predviđena rekonstrukcija koja se odnosi na izgradnju kompletno nove kišne kanalizacije, kao i rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže sa priključcima i izgradnja atmosferske kanalizacije u dužini od 748 m, sa spajanjem na raskrsnicu Ružine ulice i Ulice Oslobođenja. Nažalost, nismo imali mogućnost i za biciklističku stazu, jer je predmetna ulica prilično uzana i nezgodna za izvođenje radova, ali širina kolovoza koju ćemo dobiti jeste 3,5 metara, kao i obostrana pešačka staza u širini od 1,6 metara. Planirana je izgradnja kolskih saobraćajnih priključaka za objekte u Ulici Josifa Marinkovića i sistema javne rasvete sa LED svetiljkama. Uređenjem saobraćajnice stvorićemo mogućnost parkiranja 63 vozila, od toga 3 za potrebe lica sa invaliditetom. Biće postavljena nova saobraćajna signalizacija i ulica će biti maksimalno bezbedna. Takođe, radovima će se pridružiti i zaposleni u „Elektrodistribuciji“ zbog polaganja i izmeštanja mreže. U saradnji sa JKP “Zelenilo” ulica će biti oplemenjena novim sadnicama i travnatim površinama“, istakla je Vitman.

Ona je podsetila da paralelno kreću i radovi na rekonstrukciji Ulice kneza Mihajla Obrenovića i da je u toku izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka od Ulice Ilije Garašanina do Graničarske ulice.

 
MarketingNajnovije vesti