Higijena vozilo
Društvo

PANČEVO: Poskupljuju javne usluge oko smeća

Izvor: 
013info Pon, 12/07/2021 - 08:39Valja poskupeti gradske usluge oko smeća, pa će cenovnik sa sve kalkulacijom i prikazom ukupnih troškova JKP Higijena, biti predmet usvajanja od strane skupštine Grada Pančeva.
 

Piše Higijena da sa poskupljenjem od 5 posto, planira da obrne na smeću ukupno 411,8 miliona dinara na godinu dana. Gotovo pola od toga su troškovi zarada, naknada zarada i ostalih lični rashod (ovo treće bez specifikacije), 55,3 miliona vele da im treba priznati na ime troškova proizvodnih usluga, 43,5 treba im za amortizaciju i rezervisanja (da nije za sudske troško po presudama zaposlenih), 36 miliona su troškovi materijala, 31 milion nematerijalni troškovi i po 20 miliona rashodi po obezvređivanju imovine i akumulacija.  Ukupna je kalkulacija bez PDV.

 

I onda Higijena kaže, da bi se ovako potrošilo, moraju se podići cene usluga za pet posto.

Banke i osiguranja stoga će plaćati neto 42,2 dinara usluge sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada od strane  Higijene po kvadratnom mestu prostora koje koriste, dok je cena od 18,2 dinara za trgovine i poslovne prostore preko 150 m2, poštanske i telekomunikacione, pijace i tržnice, za mini pijace cena je 7,9 dinara, privredu 6,4 dinara, a 5,9 za stambeni i poslovni prostor ustanova.

Za poslovne protore pravnih lica i samostalnih delatnosti raspon neto cena je od 8,6 dinara do 27,3 dinara po kvadranom metru.

Na kraju Higijena, u sitnoj knjizi piše, i da je neto cena odlaganja komunalnog otpada 3,39 dinara.

 
MarketingNajnovije vesti