Društvo

PANČEVO: Potpisani ugovori za kupovinu još 3 seoske kuće sa okućnicom

Izvor: 
Grad Pančevo Pet, 25/11/2022 - 17:05Milenko Čučković član Gradskog veća grada Pančeva, zadužen za za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za realizaciju kupovine kuće na selu, u prostorijama Ministarstva za brigu o selu, za još tri korisnika sa teritorije Pančeva.

„Danas u Ministarstvu za brigu o selu su potpisana 3 ugovora, dve porodice i jedan mladi poljoprivrednik zaključili su Ugovor o kupovini seoskih kuća sa okućnicom. Grad Pančevo je u ovoj godini potpisao ukupno 6 ovakvih ugovora. Iznos bespovratnih sredstava po konkursu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom  je 1.200.000 dinara po korisniku. Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, niti za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće. Pravo da konkurišu imaju lica starosti do 45 godina koji žele da žive na selu. Pravo konkurisanja imaju oni koji se nalaze u bračnoj zajednici, kao i supružnici – vanbračni partneri. Ministarstvo za brigu o selu je obezbedilo sredstva i za narednu godinu, tako da očekujemo da ćemo i naredne godine dobiti sredstva za kupovinu novih seoskih kuća sa okućnicom. Ovo je samo jedna u nizu podsticajnih mera za ravnomerni razvoj kako grada, tako i naseljenih mesta. Na ovaj način podstičemo razvoj ruralnih područja i unapređujemo život na selu kroz procese vraćanje mladih na selo“ rekao je Čučković nakon potpisivanja ugovora.

Vlada Republike Srbije je opredelila ukupno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u 2022. godini.
MarketingNajnovije vesti