Deca ispred Seobe srba
Društvo

PANČEVO: Potraga školaraca u muzeju

Izvor: 
013info Čet, 07/10/2021 - 12:53


Više od 250 mladih Pančevaca ove nedelje je posetilo Narodni muzej povodom Dečje nedelje koja se obeležava u našem gradu.

Učenici nižih razreda imaju priliku da se uz pomoć aplikacije "Potraga u muzeju" upoznaju sa ovom gradskom ustanovom kulture. Radi se o interaktivnoj igrici  koja decu vodi kroz postavke muzeja.

Danas kada smo obišli muzej u obilasku je pomagala i pedagoškinja muzeja Aleksandra Golubov. Ona nam je rekla da danas imaju pet najavljenih grupa osnovnoškolaca koje će obići postavku. Neki će to učiniti prateći aplikaciju, a neki uz njenu pomoć.

Deca su pažljivo i zainteresovano pratila izlaganje i postavljala pitanja. I svako je imao nekog favorita, nešto što mu se u muzeju najviše dopalo, a najbitnije je da su svašta naučili.

Interaktivnu igru Potraga u Muzeju napravili su učenici četvrte godine ETŠ Nikola Tesla iz Pančeva u saradnji sa kutosima Muzeja, a igru mogu igrati svi od dece uzrasta 9-10 godina, do najstarijih posetilaca.
 
Interaktivnu igru Potraga u Muzeju možete skinuti i instalirati na Google play platformi ili ITunes ako imate Apple telefon.
 
Detaljno uputstvo za instaliranje igre možete naći na stranici:
 
 
 MarketingNajnovije vesti