Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: Poziv licima kojima je potrebna podrška u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti

Izvor: 
013info Sre, 22/12/2021 - 14:40U okviru realizacije aktuelnog prvog projektnog ciklusa u Pančevu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, nemačka organizacija Help najavljuje informativne sastanake za sve kojima je potrebna podrška u započinjanju ili razvoju poslovnih delatnosti.

Pozivaju se svi zainteresovani, prvenstveno nezaposleni, koji žele da sebi i svojim porodicama obezbede redovan izvor prihoda da iskoriste ovu mogućnost, navodi se na gradskom sajtu.

Podrška u okviru Help-ovog programa, biće pružena onim licima koja zadovolje socijalne i ekonomske kriterijume. Kriterijumi omogućavaju selekciju realnih i održivih malih biznisa, kojima će kroz projekat biti pružena podrška u opremi u vrednosti od oko 2.000,00 i 3.600,00 evra, paket poslovnih obuka (biznis plan, marketing i menadžment), stručne obuke za relevantne delatnosti, i savetodavna stručna podrška unapređenju razvoja malih biznisa.

Obaveze korisnika, koji sa Help-om potpišu ugovore o donaciji, su registracija poslovne delatnosti u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije, kao i da pohađaju poslovne i stručne obuke, i izvrše povraćaj 10% od vrednosti donacije koja im bude odobrena.

Projekat finasira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida, a sufinansira Grad Pančevo sa 21,240,00 evra. Ukupna vrednost projekta koje će se sprovesti u Pančevu iznosi oko 75.000,00 evra i ovim sredstvima biće podržano ukupno 33 mala biznisa u oblastima zanata, usluga i poljoprivrede.

O projektu:

Prva faza projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ realizuje se od 1. jula 2021. do 30. juna 2022. godine u gradovima Pančevo, Kraljevo, Čačak i opštinama Prijepolje, Vladičin Han i Bosilegrad.

Opšti cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, inkluzivnom i održivom ekonomskom razvoju, punoj i produktivnoj zaposlenosti, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju. zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.
MarketingNajnovije vesti