Društvo

PANČEVO: Program rada koji to nije, potpisao gradonačelnik

Izvor: 
013info Pon, 22/03/2021 - 08:30Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović 10. marta doneo je službeni dokument Program rada gradske službe za budžetsku inspekciju za 2021. godinu.
 

U službenom dokumentu koji je, Bogu hvala, javan navedeni su mnogi detalji, poput osnova donošenja, nadležnosti te gradske/graonačelnikove inspekcije za poslove provere kod direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava, organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i drugih pravnih lica, a po Zakonu.

 

Dokument
dokument_bez_smisla.jpg

 

Čak je navedeno i sedam rednih brojeva, subjekata koji će biti kontrolisani 2021. godine. Istina, tako da se ne zna koji su to subjekti kontrole. Ostavljena su prazna mesta pa će verovatno kako treba gradonačelniku Stevanoviću i biti dopisivano.

Iz boldiranog obrazloženja, odmah ispod napisanog, jasno je da su neki subjekti kontrole već poznati, gradonačelniku pre svega, a možda i drugima u službi budžetske inspekcije – ali nisu za javnost. Čak ni u službenoj formi kakva je godišnji Program rada.

Možda ipak ni Stevanoviću nije jasno šta će ta budžetska raditi. Hoće li biti ono što se naredi, ili ono što treba nije jasno ni javnosti.

 
MarketingNajnovije vesti