Gimzeleni u Botaničkoj bašti Foto: Privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: Projekat Gimzelenih dobio nagradu

Pančevo, Pet, 17/09/2021 - 18:47
Relja JarkovačkiEkološka sekcija „Gimzeleni“, Gimnazije „Uroš Predić“, sredu, 15. septembra, dobila je nagradni izlet od strane Goethe instituta i PASCH inicijative. Nagradni izlet, učenici su osvojili radom na projektu ‚‚Gde god zgodno mesto nađeš, ti cvet zasadi", na kom su radili ranije ove godine. 

Dvadeset učenika bilo je na izletu u Botaničkoj bašti. Gde su, u pratnji vodiča, imali dvosatni obilazak u kom su imali priliku da nauče o različitim vrstama biljaka, kako se prepoznaju, odakle potiču i da li neke od njih mogu biti korisne ili lekovite. 

Ekološka sekcija „ Gimzeleni“ osnovana je 2011. godine i od tada se kontinuirano bave podizanjem ekološke svesti u svojoj školi. Svake godine, profesori i učenici osmišljaju ekološke projekte, u kojima se navipe koriste resursi kojima škola raspolaže. Neki od projekata su izložba eko-stripova i fotografija, snimanje kratkih filmova, sađenje drveća.Tako  su na proleće ove godine projektom ‚‚Gde god zgodno mesto nađeš, ti cvet zasadi", reciklirali korištene flaše i od njih pravili saksije. U toku 2018. godine svojim projektima Gimzeleni bili su predstavnici nemačke ambasade na ‚‚Nedelji klimatske diplomatije" u Beogradu.

 

Gimzeleni ispred zida koji su sređivali
Foto: Privatna arhiva
Gimzeleni2

 
MarketingNajnovije vesti