Prolećni dani
Društvo

PANČEVO: „Prolećni dani“ održani po peti put uz najlepše vezene jastučiće i maramice FOTO

Izvor: 
013info Pon, 23/05/2022 - 20:17Peta manifestacija „Prolećni dani“ održana je u subotu, 21. maja, u prostorijama Osnovne škole „Miroslav Antić-Mika“. Tom prilikom su se u organizaciji Udruženja „Vešte ruke” svojim rukotvorinama predstavile članice brojnih organizacija.

Na raspisani konkurs za najlepše vezeno jastuče i maramice, koji je postao međunarodni, pristigao je veliki broj unikatnih radova, a pobednici su proglašeni na samoj manifestaciji.

Pored nagrađenih vezilja, učesnice su se nadmetale i u kategorijama kao što su „Najlepši stand”, „Najukusniji mafin”, a od ove godine i novo takmičenje „Vez na licu mesta”.

Predsednica Udruženja „Vešte ruke” Jelka Đorđević zahvalila se učesnicima, gostima i svima koji su pomogli da manifestacija bude uspešno organizovana.

– Zahvaljujemo se deci koja pohađaju naše radionice, kao i samoj Osnovnoj školi „Miroslav Antić-Mika“ i njenom kolektivu na čelu sa direktorkom. Mnogo hvala i stručnom žiriju - Smiljki Bulatović i Mariji Trifunović, Zorici Ignjatović i Simoni Maksimović. Ovaj događaj ne bi bio uspešno realizovan bez učenika volontera na čelu sa veroučiteljicom Snežanom Zdravković, kao ni bez prijateljica udruženja – Ljubice Petković i Smilje Milosavljev. Mislim da smo našom manifestacijom uspeli da okupimo udruženja širom Srbije i podstaknemo rukotvorce da budu originalni, kreativni i najbolji čuvari tradicije – kaže Jelka Đorđević.

 

Prolećni dani
prolecni_dani_2.jpg

Prolećni dani
prolecni_dani_3.jpg

Prolećni dani
prolecni_dani_4.jpg

Prolećni dani
prolecni_dani_5.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti