Društvo

PANČEVO: Promo regatom završen Projekat prekogranične saradnje Srbije i Rumunije

Pančevo, Čet, 05/09/2019 - 10:20
Ivana VlajovicPromo regatom, održanom od 20. do 24. avgusta, okončan je Projekat prekogranične saradnje „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“, a tim povodom u prostorijama Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga 4. septembra održana je konferencija za medije. Cilj ovog dvogodišnjeg Projekta bio je povezivanje turističkih radnika iz rumunskog i srpskog dela Banata i promocija reke Tamiš.

Govoreći o realizaciji i značaju celokupne regate, direktor PKS- RPK Južnobanatskog upravnog okruga dr Marko Ćulibrk posebno je istakao izuzetnu saradnju sa lokalnim samoupravama i turističkim organizacijama u realizaciju dela regate u srpskom delu Tamiša.

U regati je učestvovalo 10 veslača. Rumunski deo regate koji je startovao 20. avgusta u mestu Urseni, u blizini Temišvara, završio se 22. avgusta, nakon čega je iz Jaše Tomić startovao srpski deo koji je, preko Sečnja i Opova, 24. avgusta stgao u Pančevo. Učesnicima regate su se u našem gradu u vožnji kanuima pridružili članovi veslačkog kluba „Sportiko“, a za sve zainteresovane organizovana je i vožnja katamaranom, od Crvenog magacina do poznatih kula na ušću Tamiša u Dunav.

Tokom ovog programa prekogranične saradnje Srbije i Rumunije održani su brojni treninzi, izdate su karte najboljih lokacija za pecanje, biciklizam i pešačenje, kao i karte sa naznačenim mestima za posmatranje ptica karakterističnih za ovo podneblje, a postavljen je i mobilijar. Za realizaciju celokupnog Projekta „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“ utrošeno je 970 hiljada evra, od čega je 85 procenata finansirala Evropska unija, a 15 odsto Republika Srbija.
MarketingNajnovije vesti