Lokacija budućeg ciklomotela
Društvo

PANČEVO: Pronađeno mesto za budući ciklomotel

Pančevo, Pon, 22/10/2018 - 07:05
Vladimir ĐokovićGrad Pančevo na javni uvid izneo je urbanistički projekat kvarta gde je Sportski centar Strelište. Posao urbanista je bio da u taj prostor na prikladnu lokaciju smeste budući ciklomotel što je i učinjeno.

Idejno rešenje za ciklomotel je bilo da on bude na 351 metar kvadratni površine. Da ima restoran, poslastičarnicu i terasu sa ukupno do 112 mesta. Kao i 17 smeštajnih jedica, od dvokrevetnih do osmokrevetne sobe, sa ukupnim kapacitetom od 53 ležaja. A ciklo je motel zbog toga što će imati i nadstrešnicu ispod koje će se moći parkirati maksimalno 50 biciklova.

Urbanisti su ciklomotel “nacrtali” sa prilazom iz ulice Radivoja Koraća. Na tri etaže: prizemlje, sprat i potkrovlje (ili povučeni sprat). Na prostoru pored otvorenih teniskih terena i otvorenog bazena. Na parceli budućeg ciklomotela je, navodi se, zapušteni otvoreni bazen za decu. Koji valja srušiti.

Ideja da Pančevo dobije takozvani sportskih hotel/motel nije nova. Predlagano je svojevremeno da bude smešten i na Sportski centar Mladost. Interesantno da je Pančevo imalo ugostiteljski objekat uz jedini otvoreni gradski bazen. Restoran “Bazen” nestao je proteklih godina. Sada se, posle svega, planira izgradnja gradskog ciklomotela.

Plan koji ovo predviđa je na javnoj raspravi.
MarketingNajnovije vesti