Rukopisi Foto: domomladinepancevo.rs
Društvo

Pančevo: Radionica kreativnog pisanja “Rukopisi” počinje u martu, poziv studentima i učenicima da se prijave

Izvor: 
013info Uto, 08/02/2022 - 20:12Dom omladine Pančevo uputio je poziv svim zainteresovanim srednjoškolcima ili studentima iz Pančeva i okolnih mesta da se prijave na radionicu kreativnog pisanja koja će početi s radom u martu.

Svi zainteresovani treba da preuzmu i popune pažljivo upitnik u Word-u koji se može naći na sajtu Doma omladine, te da ga pošalju na mejl:[email protected].

Kandidati koji uđu u uži krug biće pozvani na intervju koji će biti održan u Malom klubu Doma omladine u dogovoreno vreme, a nedugo nakon toga počeće i radionice. Vreme za podnošenje prijava je do 22. februara, a odabrani kandidati biće obavešteni o uspešnoj prijavi u poslednjoj nedelji meseca, s najavom termina prvog sastanka.

Broj polaznika je ograničen. Učešće odabranih kandidata na radionici je besplatno, ali obavezujuće. Radionicu vodi urednica Rukopisa i književnica Jasmina Topić.

“Književna radionica je planirana do kraja tekuće godine (osim pauze za letnji raspust), s mogućnošću da bude produžena. Sastanci će biti jedanput nedeljno (u dogovoru sa polaznicima i češće), a planirani su i gosti-pisci. Polaznici će imati priliku da uzmu učešće u različitim aktivnostima ili programskim sadržajima, da kreiraju svoj kutak za okupljanje, učenje i druženje. Radionica je namenjena onima koje interesuje književnost i kreativno pisanje, ali i onima koji bi da ovladaju pisanom formom izražavanja uopšte i steknu širi i bolji uvid u književnu scenu i tumačenje književnosti. Podsticaćemo razmenu ideja, stavova, kritičko mišljenje; Bavićemo se delima savremenih pisaca i/ili klasika, kao i radovima polaznika. Najzad, kreiraćemo kutak za okupljanje i druženje, i realizaciju budućih ideja”, precizira se u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti