Ambulanta RNP Foto: Sindikat RNP
Društvo

PANČEVO: Rafinerci traže da im se vrati Ambulanta - očekuju podršku gradske vlasti u ubeđivanju Doma zdravlja

Izvor: 
013info Uto, 27/07/2021 - 10:09Sindikat NIS Rafinerije nafte zatražio je intervenciju vrha gradske vlasti kako bi se ponovo otvorila ambulanta u krugu Rafinerije. 
 
Ambulanta koju su posedali lekar i medicinska sestra radila je od 1968. godine neprekidno u krugu Rafinerije, sve do zahuktavanja pandemije pa je prestala sa radom 8. marta, kažu iz sindikata.
 
Onda je Domu zdravlja bilo neophodno i to ljudstvo, pa iako je bilo rečeno da će se sa slabljenjem pandemije oživeti rad rafinerijske ambulante to se nije dogodilo.
 
Sindikat Rafinerije, kome je fabrička ambulanta bitna i zbog lečenja zaposlenih, ali pre svega zbog efikasne medicinske pomoći, i pratnje u slučaju povređivanja pokušao je razgovore sa rukovodstvom Doma zdravlja o oživljavanju rada Ambulante. 
 
Posle neuspeha tih razgovora, zatraženi su razgovori sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem, i predsednikom Skupštine grada Tigranom Kišem.
 
"Kako dosadašnji pokušaji nisu doveli do dogovora u vezi sa ponovnim otvaranjem Ambulante za radnike Rafinerije, Sindikat RNP je mišljenja da je u rešavanje ovog problema potrebno da se uključi sam osnivač, odnosno grad Pančevo, u čijoj je nadležnosti rad doma zdravlja na teritoriji grada. U molbi upućenoj osnivaču predočeno je veliko nezadovoljstvo radnika koji su po prvi put od otvaranja Rafinerije ostali bez mogućnosti da zdravstvenu zaštitu dobiju u krugu fabrike", saopštio je Sindikat Rafinerije.
 
Rafinerija je, kao deo Bloka Prerada, srce NIS-a. Zašto bi pančevački Dom zdravlja trajno odustao od pružanja usluga Doma zdravlja na lokaciji Rafinerije, nije do kraja izvesno. 
 
O tome bi predstavnici ne samo sindikata RNP, nego i odgovarajućeg menadžmenta NIS-a, da razgovaraju sa gradskim čelnicima. Sasvim normalno je razgovarati i naći vin-vin rešenje. Kao uostalom što se već decenijama sarađuje, ne samo kroz program Zajednici zajedno, na šta su obe strane ponosne. 
 
 MarketingNajnovije vesti