Sodara
Društvo

PANČEVO: Rehabilitovano šest ulica na Sodari, sledeće je Strelište

Izvor: 
013info Sre, 07/07/2021 - 14:58


U sklopu projekta Javno-privatnog partnerstva na rekonstrukciji ulica u Pančevu, u naselju Sodara rehabilitovano je šest ulica. To su Drinska, Dunavska, Ibarska, Savska, veza Savske i Dunavske i Zetska. Skinut je sloj starog i dotrajalog asfalta, regulisani objekti (šahte i slivnici), urađeno izravnanje i završni sloj asfalta. Ukupna dužina rehabilitovanih ulica je 1.100 metara, širine od 6 do 7 metara.

Takođe su produžena još dva parkinga u Ibarskoj i Savskoj ulici u ukupnoj dužini od 65 metara i širini 5 metara.

– Prethodnih godina na Sodari uređivali smo dečija igrališta, obložili multifunkcionalni teren i napravili pešačke staze, koje su bile neophodne za pešačku komunikaciju. Građanima smo obećali da ćemo projektom Javnog privatnog partnerstva urediti ulice, osvežiti postojeće i veliko nam je zadovoljstvo da smo za nepune tri nedelje kompletno skinuli postojeći asfalt, betonske podloge i asfaltirali ulice na Sodari. Radovima smo omogućili dodatnih tridesetak parking mesta u Ibarskoj i Savskoj ulici. Ponosni smo da smo od početka implementacije projekta JPP, septembra meseca prošle godine, uradili 70 ulica, odnosno 37 kilometara asfalta i 3.5 kilometara novih staza i parkinga, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Gradska menadžerka najavila je da je sledeće naselje u kojem će se raditi – Strelište, a radovi će se izvoditi u  Mažuranićevoj, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić sa parkingom, Veljka Vlahovića sa parkinzima, Mihaila Petrovića Alasa do Đure Daničića sa parkingom i Veljka Petrovića do Đure Daničića.

Predviđena dužina trase na Strelištu je 2.1 kilometar.

Završavaju se i radovi u Kačarevu.

 
MarketingNajnovije vesti