Ograda vrtića Bambi
Društvo

PANČEVO: Roditelji uspeli - vrtić dobio novu ogradu!

Izvor: 
013info Uto, 30/03/2021 - 10:20Dvorište vrtića „Bambi“ na Tesli konačno je dobilo novu ogradu. Žičanu, visoku, baš onakvu kakvu su roditelji dece koja su pohađala ovaj vrtić godinama tražila.

Naime, roditelji dece koji pohađaju vrtić "Bambi" zatražili su od PU "Dečja radost" da se dvorište vrtića ogradi novom, visokom ogradom. Odgovora na ovaj zahtev nije bilo.

Polovinom decembra  portal 013info je pisao o ovom slučaju. Podršku roditeljima pružila je i Inicijativa "Odbranimo Teslu".

Lokalni ombudsman Jelena Stojković Sokolović je zatražila od pančevačke predškolske ustanove informaciju o postupanju i preduzetim merama po zahtevu predstavnika Saveta roditelja.

Nakon toga, organizovan je sastanak na kom su bili roditelji, ombudsman, zamenik direktora i pravnik PU "Dečja radost", na kom su utvrđeni precizni i jasni koraci.

- Dogovoreno je da se delovi postojeće ograde koji su potpuno nefunkcionalni zamene novom, višom ogradom, uz prethodno datu saglasnost stečajnog upravnika Austru-bau Konstruktora, koji je upravljač ovim zemljištem, rekla nam je Jelena Stojković Sokolović, lokalni ombudsman.

I početkom prošle nedelje radovi su počeli. Za par dana ograda je nikla, a juče kada smo obišli ovaj prostor, radinici su doterivali deo oko ulaznih vrata.

Roditelji ne kriju zadovoljstvo što su se stvari pomerile s mrtve tačke, ali skreću pažnju i da na tome ne treba da se zaustave. Ovo novoograđeno dvorište čeka uređenje zelene površine i mobilijar. Roditelji žele i da se sredi spomenik ispred vrtića, da se vrtić okreči. Ima još posla, a nadaju se da ima i dobre volje.

 
MarketingNajnovije vesti