Društvo

Pančevo se na Sajmu stvaralaštva seoskih žena predstavlja najboljim štrudlama i jedinstvenim sapunima

Pančevo, Pet, 27/09/2019 - 15:44
Ivana VlajovicSajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini po jedanaesti se održava u subotu, 28. septembra, ovog puta na platou ispred Kulturno-obrazovnog centra opštine Šid, a Pančevo predstavljaju gotova sva udruženja žena iz naseljenih mesta sa teritorije Grada.

Na ovoj Manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera žene iz Udruženja „Dolovke“ izložiće svoje ručne radove, ali i  već naširoko poznate štrudle. Predsednica ovog dolovačkog udruženja sa višedecenijskom tradicijom Dragana Marić rekla je za naš portal da će i ovu priliku iskoristiti da promovišu „Štrudlijadu“, koja je ove godine proslavila dvadesetogodišnjicu postojanja i najavila početak izrade organske štrudle od heljdinog brašna do kraja godine.

Naš Grad predstaviće i Udruženje žena „Sose“ iz Banatskog Brestovca, a kako kaže predstavnica ovog udruženja Milka Čurić, Brestovčanke će ovom prilikom, između ostalog, izložiti ručno tkane i pletene proizvode, kao i sapune domaće proizvodnje koje imaju nameru da brendiraju.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je manifestacija koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, 15. oktobar, kada zemlje širom sveta različitim aktivnostima ukazuju na poseban doprinos žena na selu, na njihovu ključnu ulogu na selu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Na Sajamu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini proizvode iz domaće radinosti svake godine predstavi blizu 200 seoskih udruženja žena iz svih opština i gradova Vojvodine.
MarketingNajnovije vesti