Samostalni sindikat
Društvo

PANČEVO: Sindikat obavestio ministarstva da solidarna pomoć radnicima nekih JKP-ova nije isplaćena

Pančevo, Sub, 27/07/2019 - 08:44
Vladimir ĐokovićSamostalni sindikat Pančeva obavestio je ministarstva za infrastrukturu i finansije da na teritoriji grada Pančeva još uvek postoje gradska javna preduzeća koja nisu isplatila solidarnu pomoć zaposlenima 41.800 dinara.

Potpredsednik gradskog veća Saveza Samostalnih sindikata Pančeva Željko Jelkić kaže da prema njihovim informacijama solidarnu pomoć zaposlenima koja je pravo na osnovu granskog kolektivnog ugovora za firme u komunalnoj delatnosti još uvek nisu dobili zaposleni u JKP “Zelenilu” i JP “Mladost”.

Grad Pančevo je osnivač i više manjih – seoskih komunulnih preduzeća koja poslednjih godina gube funkciju a najavljuje se i njihova transformacija, podseća Jelkić i kaže i da tu deo zaposlenih nije dobio solidarnu pomoć što će veruje biti regulisano njihovim prelaskom u veća gradska komunalna preduzeća.

Jelkić kaže da su sinidikati informisali nadležna ministarstva gde su naveli da deo zaposlenih u Pančevu do sada nije ostvario pravo na 41.800 dinara, i dodaje da se nada da će u najkraćem roku do tih isplata doći.

Gradska preduzeća imaju obavezu da zaposlenima isplate ovu solidarnu pomoć ukoliko postoje finansijske mogućnosti a poslednji rok je kraj godine.
MarketingNajnovije vesti