Društvo

PANČEVO: Sindikat traži od gradske vlasti akciju na zaštiti socijalnog položaja građana

Pančevo, Pon, 13/08/2018 - 09:36
Vladimir ĐokovićVeće Saveza samostalnih sindikata grada Pančeva uputilo je zahtev predstavnicima lokalne samouprave za hitno održavanje zajedničkog sastanka na kojem bi se dogovorili dalji koraci u zaštiti materijalno - socijalnog položaja građana Pančeva.

- Savez samostalnih sindikata grada Pančeva, godinama upozorava na činjenicu da su u protekloj deceniji, u Pančevu, birokratskim odlukama bez prisustva ekonomske ili bilo koje druge logike , u kontinuitetu nestali čitavi privredni kompleksi - zajedno sa radnicima . Od tog perioda pa sve do danas, bez posla je ostalo blizu 60 odsto radnika, što govori da se broj socijalno ugroženih iz dana u dan se drastično uvećava. Nakon naleta prvog talasa kriminalnih privatizacija koje su opustošile pančevačku privredu, Pančevo se u drugoj fazi pretvorilo u grad crne ekonomije, privremenih - povremenih i najčešće slabo plaćenih poslova. Gašenje radnih mesta u “ Staklari”, aktuelni stečaj u“Azotari”, kao i neizvestan budući status “Petrohemije” i “Utva AI”, dovodi u pitanje egzistenciju još 4.000 pančevačkih porodica, navodi se u obrazloženju ovog sindikalnog poziva gradskim vlastima.

Samostalni sindikat situaciju u Pančevu smatra izuzetno dramatičnom i zahteva hitnu reakciju svih relevantnih institucija od lokalne samouprave do Vlade Republike Srbije kako bi se zaustavio rast nezaposlenosti i siromaštva.
MarketingNajnovije vesti