Dvorište Bambija
Društvo

PANČEVO: Sredite dvorište vrtića za našu decu!

Izvor: 
013info Čet, 17/12/2020 - 00:19Pojedini roditelji čija deca borave u vrtiću „Bambi” na Tesli, rešili su da „isteraju" problem star više godina – problem dvorišta ovog vrtića. „Bambi" ima ograđen i neograđen prostor, koje koristi kao dvorište, a roditelji traže da se oni srede i propisno ograde. Traže godinama i osim poneke ljubazne reči - ništa se ne događa.

- Igralište vrtića, ono ograđeno, je u lošem stanju, ne održava se valjano, sprave su u lošem stanju, ograda niska, igralište se ne zaključava i tu se šetaju životinje, borave narkomani (deca su više puta nalazila špriceve), objasnio nam je roditelj čije dete ide u ovaj vrtić, Goran Ratković.

Problem je star više od pet godina, ali se poslednje 2-3 godine savet roditelja aktivnije uključio u njegovo rešavanje.

- Kontaktirana je Dečija radost, zahvaljujući glavnim vaspitačima Bambija, i pored toga što je svaka direktorka (koliko ih je već bilo ne znam) imala razumevanja i želela da pomogne, problem nije rešen. Čak smo kontaktirali gradonačelnika 27. oktobra, ali naravno, niko nije imao ni sluha ni razumevanja da stvar dotera do kraja, kaže Ratković.

On dodaje i da su roditelji spremni sami da finansiraju renoviranje igrališta.

- Za sredstva potrebna za renoviranje bismo se lako snašli ili donacijom ili skupljanjem od strane samih roditelja, ali je sve to džabe kada Dečija radost nije našla za shodno da kontaktira vlasnika zemljišta, tj. „Konstruktor” iz razloga koji su poznati samo njima, tvrdi roditelj.

Srečajni upravnik „Konstruktora" Ivan Repak, potvrdio nam je da ta firma ima pravo korišćenja tog zemljišta.

On nam je i rekao da su oni spremni da pomognu u celoj situaciji, ali da njima nikada nikakav zvaničan zahtev nije stigao. Sve je ostalo na nivou konsultacija.

- Sam Bambi, tj njegova uprava za sve ove godine i savet roditelja je radio sve što je u njihovoh moći - apelovali smo, slali dopise, urgirali, rečeno nam je biće rešeno i naravno - ostalo je na tome, kaže Goran Ratković.

Pokušali smo i mi da razgovaramo sa trenutnom VD direktora Dečje radosti Ilijanom Mišković. Iako nam se ljubazno javila i rekla da treba da se konsultuje s pravnicom, nakon čega će nam reći podatke koji nas zanimaju, to se nije dogodilo. Sve kasnije pozive i poruku je ignorisala. Ali to je već prepoznatljiv loš manir vladajuće i rukovodeće strukture u ovom gradu. Valjda misle da će tako problem biti zaboravljen.

Da su roditelji čvrsto rešili da problem isteraju potvrdila nam je i Tanja Krstić, čije troje dece je pohađalo ovaj vrtić.

Ona nas je upozorila da ni vrtić „Kolibri” koji se nalazi stotinak metara dalje nema dvorište, te bi sređivanjem ovog dvorišta mogla u njemu da borave i ta deca.

- Pre svakog boravka u dvorištu, čistačica mora da se pomuči i očisti ga. To se ne bi dešavalo da se dvorište ogradi i sredi, kaže nam ona.

Gradsku upravu grada Pančeva ovog puta nismo ni pokušali da kontaktiramo. Na njihovoj adresi strpljivo odgovor čekaju desetine naših pitanja.

Izgleda da ovog puta roditelji neće lako odustati, jer su njihova deca zaista njihova i za njih će se boriti. Ovog puta tako što će im omogućiti da u toku svog boravka u vrtiću mogu da koriste lepo i uređeno dvorište.

Dvorište Bambija
vrtic_dvoriste_3.jpgMarketingNajnovije vesti