Dan obolelih od multiple skleroze
Društvo

PANČEVO: Svetski dan borbe protiv multiple skleroze obeležilo i pančevačko udruženje

Izvor: 
013info Uto, 31/05/2022 - 07:36Svetski dan borbe protiv multiple skleroze obeležilo je i pančevačko Udruženje obolelih od multiple skleroze. 

Na skupu koji je održan u njihovim prostorijama bilo je pristutno tridesetak članova i prijatelja udruženja, a ovaj susret su iskoristili ida razgovaraju o svom budućem radu i delovanju.

Ovo udruženje broji pedesetak aktivnih članova, a u prethodnih godinu dana realizovalo je nekoliko projektnih aktivnosti. Poslednja od njih bio je odlazak sedmoro članova u banju Gornja Trepča.

Kako nam je rekla Ivana Jovanović Gece iz udruženja, i ove godine planiraju da konkurišu na više nivoa. I nadaju se podršci, jer su prošle godine uspeli da dobiju sredstva na svim nivoima. 

Svetski dan borbe protiv multipla skleroze, autoimune bolesti koja napada centralni nervni sistem i koja ima veoma nepredvidiv tok obeležava se 30. maja. U Srbiji u 2022. godini još uvek ne postoji Nacionalni registar za multipla sklerozu, stoga se samo pretpostavlja da je od ove bolesti u Srbiji obolelo oko 12.000 pacijenata. Samo 2.500 njih ima pristup terapiji.

 
MarketingNajnovije vesti