Foto: Tamburatorijum
Društvo

PANČEVO: Tamburatorijum predstavio projekat "Kurs tambure"

Izvor: 
013info Sre, 01/02/2023 - 11:18Tamburaški centar Tamburatorijum u sredu, 31. januara, u prostorijama Doma omladine Pančevo organizovao je prezentaciju projekta "Kurs tambure" koji je realizovan u saradnji sa gradom Pančevom u okviru konkursa za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora grada Pančeva za 2022. godinu. 

- Večerašnjom promocijom završili smo projekat ,,Kurs tambure". Veoma smo ponosni na naše svirače koji su svojim radom i trudom pokazali koliko mogu da urade za kratak period. Ovim projektom naš centar dobio je šest pulteva, belu tablu, trzalice i žice. Zahvaljujemo se gradu Pančevu koji je pomogao u realizaciji i omogućio profesionalniji i efektiniji rad i razvoj tamburaške kulture u našoj sredini, rekao je predsednik centra Marko Štetin

Prezentacija projekta bila je koncipirana tako da su mladi tamburaši bili predavači, a publika je bila na svom prvom času tambure. Na času je naučeno o radu našeg profesora, inicijatora Tamburaškog centra Tamburatorijum, Budimira Bude Stojanovića. Nakon toga naučeno je po malo o tamburi, odakle je potekla, koje su vrste, kako se štimuje i kako funkcioniše. Naše polaznice Jana i Teodora bile su glavni predavači. 

Saradnici u nastavi na ovom času bili su Marko Štetin i Relja Jarkovački, predavači u centru, koji su predstavili ideje i planove koje Tamburaški centar ima za naredni period.

- Naše tamburaše čeka ozbiljan rad, takmičenja, nastupi i putovanja. Takođe, u planu su i stručne saradnje sa kolegama iz zemlje i regiona, gde će se osim razmene iskustva, širiti prijateljstva za ceo život. Pozivamo sve vas da nastavite da pratite razvoj naših polaznika, verujemo da će biti veliki tamburaši i veliki ljudi, rekao je Uroš Čalić, predavač u Tamburaškom centru

Podsećamo, Tamburaški centar "Tamburatorijum" kao udruženje osnovan je 2015. godine, na inicijativu profesora Budimira Stojanovića. Od trenutka osnivanja pa sve do danas centar je srađivao sa brojnim tamburašima iz zemlje i regiona. Sa istim ciljem promocije tambure, tamburaške kulture, ali i putovanja, saradnji i zajedničkog sviranja sa drugim kolegama, sada centar vode učenici pokojnog profesora. Centar svoje radionice trenutno drži u Pančevu i u Crepaji. U Pančevu probe se organizuju utorkom i petkom u prostorijama Doma omladine, dok se u Crepaji probe organizuju ponedeljkom i četvrtkom u prostorijama KUD-a Sveti Sava, navodi se u saopštenju.
MarketingNajnovije vesti