Društvo

PANČEVO: Tehnička škola dobila kante i kontejnere za razvrstavanje i odlaganje ambalažnog otpada

Izvor: 
013info Sre, 01/06/2022 - 15:40Tehničkoj školi „23. maj“ Pančevo isporučene su kante i kontejneri za razvrstavanje i odlaganje ambalažnog otpada, u okviru akcije sa svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pančeva, pod nazivom „Sakupi i uštedi – vredi“, saopšteno je iz JKP "Higijena".


Silvia Božo iz kompanije „Ekostar pak“, nacionalnog operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i partnera „Higijene“ na uspostavljanju sistema njegovog razdvajanja na izvoru nastanka, koji je donirao posude, održala je učenicima čas o reciklaži. 


Još 26 škola obnoviće sedmogodišnju saradnju sa JKP-om „Higijena“ Pančevo koja je posustala usled pandemije.


U skladu sa Ugovorom o otkupu neopasnog ambalažnog otpada kao vrste reciklabilnih materijala – sekundarnih sirovina, za preuzetu ambalažu, na osnovu izmerenih količina u Centru 1 za sakupljanje i razvrstavanje sekundarnih sirovina, „Higijena“ plaća na račune škola. Ideja je da se novac od prodate ambalaže iskoristi predlogom učeničkog parlamenta i odlukom nastavničkog veća. Najbolji plasman u toku jedne školske godine je najveći broj kilograma ambalaže po jednom učeniku škole u određenom periodu.


Označene kante, različitih boja, biće, kao danas, postavljene u školskim prostorijama, a kontejenri s bravicama u dvorištima.

 

 
MarketingNajnovije vesti