Stablo u Tamišu
Društvo

PANČEVO: TOP organizovao čišćenje Tamiša, najavljene besplatne vožnje katamaranom

Izvor: 
013info Čet, 14/05/2020 - 21:21


Turistička organizacija Pančeva danas je organizovala uklanjanje otpada koji pliva Tamišem. Sa plovnog puta uklonjeni su krupan plutajući otpad i stabla koja su ugrožavala bezbednu plovidbu.

- Osim plastične ambalaže, kesa i drugog plutajućeg otpada iz reke izvučena su i velika stabla i drugi drvni otpad koji je nataložen uz splavove i obalu u delu kod Brodoremonta i dalje ka ušću Tamiša u Dunav. Čistili smo plovni put od ušća Tamiša u Dunav do tamiškog mosta, jer nam je jako bitna bezbednost naših putnika na katamaranu, ali i ljudi koji se bave sportsko-rekreativnim nautičkim turizmom i nautikom, objasnio je Nikola Stoilković, direktor TOP-a.

Ovoj akciji priključili su se ribolovci, ljubitelji reke i vodenih sportova, otpad koji je iz reke izvučen na obalu odneli su radnici Higijene.

Čišćenja Tamiša TOP organizuje veće nekoliko godina unazad, a prema najavama Stoilkovića, do kraja godine će ih biti još nekoliko.

Takođe, Turistička organizacija Pančevo počeće sa redovnim vožnjama katamaranom od ovog vikenda i to besplatno, do 25. juna. Zbog ograničenog broja putnika koji mogu da budu na katamaranu „Panuka“, građani koji žele u vožnju treba da preuzmu besplatne karte u prostorijama Turističke organizacije Pančevo.

 

Čišćenje Tamiša
c75p1448.jpgMarketingNajnovije vesti