Novi autobusi u Pančevu Foto: G. J.
Društvo

PANČEVO: Trećina zaposlenih ATP-ovaca prelazi u novu prevozničku firmu. Sutra stiže još autobusa

Izvor: 
013info Čet, 04/06/2020 - 13:42

Po poslednjoj anketi u Autotransportnom preduzeću Pančevo od 274 zaposlena radnika na neodređeno vreme njih 88 se izjasnilo da želi da pređe u novo privatno preduzeće „Pantransport“, dok  će preostalih 186 zaposlenih kao tehnološki višak uz otpremninu napustiti ATP, izjavio je Bojan Bojanić, direktor ovog komunalnog preduzeća.

„Pantransportu će za prvo vreme biti potrebno 120 radnika, i njih će lako naći u ATP-u, jer imamo još 76 radnika na određeno. To su uglavnom vozači, mlađi ljudi koji su izrazili želju da nastave da rade“, dodao je Bojanić.

Svi koji budu dobili rešenja o tehnološkom višku, a nisu ostvarili uslov za penziju imaće pravo na zakonsku naknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje.

Bojanić je naglasio kako će za otpremnine trebati oko 100 miliona dinara. Od toga će 45 miliona biti isplaćeno iz koncesione naknade koju plaća „Pantransport“, dok će ostatak morati da obezbedi Grad iz budžeta.

Sutra prepodne na autobusku stanicu ATP-a stiže novi kontigent autobusa iz Turske koje je kupio „Pantransport“, izjavio je Radomir Vidojević, direktor tog privatnog preduzeća.

Pre izvesnog vremena budući prevoznik je nanbavio 10 midibuseva, a po koncesionom ugovoru obavezao se da za 12 meseci kupi ukupno 60 novih vozila.

Nezvanično, „Pantransport“ bi trebalo da počne s radom 15. ili 16. juna.    
MarketingNajnovije vesti