Društvo

Pančevo: U ATP-u nova anketa o otpremninama

Izvor: 
D. V. Sre, 27/05/2020 - 19:17Zaposleni u Autotransportnom preduzeću Pančevo ponovo se izjašnjavaju o tome da li žele da uzmu otpremnine ili da pređu u novu firmu „Pantransport“, potvrdio je Tomislav Karin, potpredsednik organizacije sindikata „Nezavisnost“ u ATP-u.

„Nova anketa među radnicima počela je u utorak i treba da bude završena do petka. Postoje tri opcije: da se uzme otpremnina u visini tri zarade, da se ode uz otpremninu od 200 evra po godini staža i da se pređe u novu firmu“, rekao je Karin.

Podsetio je da su vlasnici „Pantransporta“ početkom godine prilikom razgovora sa vozačima i mehaničarima u ATP-u obećali da će oni koji ostanu potpisati ugovore na neodređeno vreme i da će im biti garantovana isplata nagrade u visini otpremnine koju bi uzeli nakon pet godina lojalnosti novom preduzeću.

Prilikom prvog izjašnjavanja radnika u novembru prošle godine 90 odsto zaposlenih je izrazilo želju da uzme otpremninu i ode na biro.

Radoslav Vidojević, direktor „Pantransporta“ najavio je da će u ponedeljak stići još jedan broj novih autobusa, i da bi ova firma trebalo da počne s radom sredinom juna. Tada će ATP i zvanično biti ugašen nakon više od 70 godina rada.    

 
MarketingNajnovije vesti