Asfaltiranje Gornji grad
Društvo

PANČEVO: U Gornjem gradu asfaltirano je 11 ulica, gradska menadžerka objasnila gde će se još raditi

Izvor: 
013info Sre, 01/09/2021 - 15:53


U Gornjem gradu u poslednje vreme asfaltirano je 11 ulica.

– Nov asfalt je urađen u ulici Tanaska Rajića, Jove Maksina, Sinđelićevoj, Ive Kurjačkog i u naselju Kosovskih junaka, i to ulice: Braće Jugovića, Jug Bogdanova, Kosančić Ivana, Miloša Obilića i Majke Jugovića. Danas se radovi izvode na preostalom delu ulice Ive Kurjačjog, a za vikend i početkom sledeće nedelje radovi se završavaju u ulici Stevice Jovanovića i Uroša Predića. Građanima smo obećali da će se izgled Gornjeg grada znatno promeniti projektom javnog privatnog partnerstva i drago nam je da napredujemo sa radovima, i da pre svega odgovorimo na sve zahteve naših građana, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Maja Vitman kaže i da će se radovi nastaviti.

- Nastavićemo sa realizacijom radova na rehabilitaciji Karađorđeve ulice koja je od velikog značaja, imajući u vidu da se u toj ulici nalazi i OŠ “Vasa Živković” i krećemo rekonstrukciju ulice Branka Radičevića. Pored toga, u postupku je projekat javno-privatnog partnerstva koji se odnosi na projektovanje, prema zahtevu mesne zajednice, da se uradi rekonstrukcija ulice Patrijarha Čarnojevića i Svetozara Šemića. I ostaje nam ulica koja treba da se uradi, a to je deo Uroša Predića, koja se momentalno projektuje i ulica Marka Kulića, za koju ćemo izdvojiti sredstva za potrebe projektovanja. Nedavno smo završili radove na Sodari i na Strelištu jedan deo. Mi smo do sada uradili par ulica po prvoj fazi. Imali smo određenih konsultacija sa javno-komunalnim sektorom povodom nastavka realizacije asfaltiranja, kazala je gradska menadžerka.

Onda dodaje da je u toku postupak izrade projekta kišne kanalizacije za sve one ulice koje će biti asfaltiratane, te da je besmisleno asfaltirati ih dok se ne izgradi nova kišna kanalizacija, pošto je uopšte nema.

Radi se i na Strelištu.

- Danas su radovi krenuli u ulici Veljka Vlahovića, skidanje postojećeg sloja asfalta prve faze. Prva faza ulice se izvodi do raskrsnice sa ulicom Veljka Petrovića. Druga faza radova će biti od ulice Veljka Petrovića do Cvijićeve i treća faza i završna će biti urađena od Cvijićeve do ulice Ive Andrića. Tako ćemo uraditi kompletnu kolovoznu konstrukciju u ulici Veljka Vlahovića na Strelištu, i naravno urediti postojeći parking i uraditi nova parking mesta gde budemo imali mogućnosti za to. Ulica neće biti zatvorena, skida se postojeći dotrajali asfalt kako bi uradili kompletno nov. Zbog svoje dužine i zahtevnosti i značajne cirkulacije saobraćaja radovi će se izvoditi u 3 faze. Preusmerićemo saobraćaj u drugoj i trećoj fazi, koji se takođe odnosi i na preusmeravanje autobuske linije, objasnila je Maja Vitman.

Ona kaže da je Pančevo postalo veliko gradilište.

- Privredni rast i razvoj u gradu je očigledan. Veliki broj privrednih subjekata pozitivno posluje, veliki broj privrednih subjekata se otvara naknadno, veliki broj naših sugrađana je našao posao i sve to rezultira time da su omogućena sredstva u budžetu grada da izvodimo ovakve radove. Takođe bih najavila asfaltiranje u četvrtak ulice Stojana Novakovića na Tesli. U toku sledeće nedelje krećemo sa radovima u naselju Mladost. Što se tiče ovih radova koji su u toku, naravno u zavisnosti od vremenskih prilika, u Gornjem gradu se završavaju u ponedeljak sa asfaltiranjem ulice Uroša Predića. Strelište je planirano da se završi u toku narednog meseca, a što se tiče naselja Misa, pošto su dosta zahtevniji radovi, jer imamo uporedo i radove sa JKP “Vodovod i kanalizacija”, izvode se radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u ulicama Vlasinskoj, Ohridskoj i Kordunaškoj. Nakon završetka njihovih radova, mi ćemo asfaltirati upravo ove tri ulice, to je bitno da građani znaju, kako ne bismo dva puta asfaltirali i trošili sredstva. Ovo je sve planski urađeno, tako da će građani do kraja godine najverovatnije dobiti asfalt u ove pomenute tri ulice. Veliki broj ulica će se još asfaltirati u naselju Mladost, najavila je Maja Vitman.

 
MarketingNajnovije vesti