Ana Iris Filiposki
Društvo

PANČEVO: U nedelju humanitarni auto-moto skup za malu Anu

Izvor: 
013info Pon, 08/03/2021 - 16:02

U nedelju 14. marta na Azotarinom parkingu AMSU Familija iz Pančeva organizuje humanitarni auto-moto skup. Početak je zakazan za 14 sati.

- Doći će nam gosti iz raznih krajeva Srbije, i na taj skup su dobrodošli svi koji zele da učestvuju, poručuju iz AMSU Familija.

Organizatoru kažu da im je cilj da prikupe novčana sredsva za lečenje devojčice Ane Iris Filiposki.
 

Ana Iris od kada je rođena, 2009. godine i nakon što je reanimirana, bori se za svoj prvi pokret, reč i korak u životu. Život male Ane od prvog dana je borba i trpi strašne bolove, jer zbog cerebralne paralize, ona još uvek nije prohodala, ne može samostalno da drži čašu, niti da sama pije vodu i jede, a njen svakodnevni život umesto igre, trčanja i druženja s vršnjacima, ispunjen je lekarima, terapijama i borbu njene prodice da joj obezbedi operacije, logopedske i fizikalne tretmane.

Ana je od rođenja do sada prošla brojne fizikalne terapije, nekad su trajale i po šest sati dnevno, operaciju SDR, ortopedske operacije obe noge, delfino terapije, transplataciju matičnih ćelija. I pored njene dijagnoze koja je najteži oblik cerebralne paralize spastične tetrapareze, Ana Iris ima želju, volju i snagu da nastavi da se bori kako bi mogla konačno da samostalno hoda, trči i živi. Sve operacije i tretmani do sada kroz koje je prošla, doveli su do značajnijih poboljšanja i ona danas mnogo bolje sedi, sve razume, ali nerazumljivo priča i još uvek nije napravila svoj prvi korak.

Ana Iris je uz pomoć svih humanih ljudi koji su se do sada priključili akcijama da joj pomognu imala svoju prvu transplataciju matičnih ćelija. 

Ani su neophodne još tri transpaltacije da bi povećala šanse da konačno sama drži šolju i pije vodu, da uz dodatne vežbe konačno da povrati deo izgubljenih funkcija njenog organizma i da napravi svoj prvi samostalni korak. Za Anu bi značile da se spazam njenih mišića ruku i nogu smanji za čak 70 posto i da ne trpi više baš tolike bolove, kao i da se konačno smanje napadi epilepsije sa kojima se Ana suočava od svog rodjenja.  

Još samo par koraka deli nas do Aninog prvog koraka!

Porodica je zahvalna na svoj podršci koju im dajete od njenog rođenja do sada i mole vas da sada ne odustajemo i da sada mi koji možemo za nju potrčimo najsnažnije što možemo. Mala Ana Iris će još upornije da nastavi sa svim terapijama na koje i dalje mora da ide, da izdrži još tri transplatacije i da hrabro, kao što je od prvog dana rođenja nastavi svoju borbu zahvalna svakom ko joj je pomogao, iako to još uvek ne ume jasno da kaže.

 

 MarketingNajnovije vesti