Svečana akademija povodom Dana muzičke škole
Društvo

PANČEVO: U prepunom Kulturnom centru Svečanom akademijom Muzička škola obeležila svoj dan FOTO+VIDEO

Izvor: 
013info Sub, 14/05/2022 - 21:16


U Kulturnom centru Pančeva danas je održana Svečana akademija povodom Dana Muzičke škole "Jovan Bandur". Dvorana ove kulturne ustanove bila je mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju ovom lepom događaju.

 

image host

 

Prisutnima se na početku obratio direktor škole Mihajlo Jović. Vidno uzbuđen, Jović je govorio o uspesima koje je ova škola imala u poslednje tri godine. 

- Puno mi je srce što se posle tri godine ponovo vidimo na ovakvom skupu. U poslednje tri godine smo nabavili dosta instrumenata i poboljšali nivo izvođenja nastave. Popravili smo sve gudačke instrumente. Naročito smo ponosni što smo uspeli da restauriramo čuveno čelo Adolfa Meninga iz 19. veka koje je jedno od dva najbolja čela koja postoje u našoj zemlji. Osposobili smo sve kabinete i omogučili da se nastava obavlja i onlajn. Promenili krovne prozore. Otvorena su izdvojena odeljenja u Banatskom Novom Selu, Starčevu, Jabuci, a ove godine otvaramo i u Dolovu. Počeo je da radi i novi odsek - dizajn zvuka za koji smo uspeli da nabavimo kompletnu opremu. Broj učenika u našoj školi sa 365 popeo se na blizu 600. Pored takmičenja "Mita Topalović", već tri godine organizujemo i takmičenje "Maksa Popov" za tamburaše i prvi put ove godine i gitarsko takmičenje. Sva ova takmičenja imaju međunarodni karakter. 

Muzička škola je ove godine osvojila 148 nagrada, 12 laureata, 85 prvih, 37 drugih, 14 trećih i dve pohvale..

- Na republičkom takmičenju, kao nikada do sada, Muzička škola "Jovan Bandur" je osvojila 13 prvih nagrada, devet drugih, pet trećih i samo jednu pohvalu. Od 28 takmičara dvadeset sedmoro je uzelo nagradu. Na Festivalu muzičkih škola u Nišu uzeli smo dva laureata, jednu prvu i jednu drugu nagradu, rekao je Jović.

Jović je naglasio da su pretežno svi profesori bivši učenici ove škole.

- Mi ih svi znamo kao decu, a sada su naše kolege. Tradicija se nastavlja i to je vrlo važno za jednu školu.

Nakon toga Jović je uručio zahvalnice profesorima i korepetitorima, kao i bivšim profesorima.

image host

 

Usledio je muzički program u kome smo imali priliku da čujemo Muzičko zabavište - pripremni razred, Hor osnovne i srednje muzičke škole, Orkestar harmonika OŠ, Duvački orkestar OŠ, Gudački orkestar OŠ, Tamburaški orkestar osnovne i srednje muzičke škole, Klavirski duo "Prinčipese", Hor i orkestar srednje muzičke škole.

 

 

 

image host

 

image host

 

image host

 

image host

 

image host

 
MarketingNajnovije vesti