Krv Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: U sredu akcija prikupljanja krvi

Izvor: 
013info Pon, 10/08/2020 - 12:22

U sredu, 12. avugusta, obeležava se Međunarodni dan mladih te tom prilikom volonterke i volonteri Crvenog krsta Pančevo pozivaju naše mlade sugrađanke i sugrađane da ovaj dan zajedno obeležimo davanjem krvi. Pozivamo ih da dođu u u sredu od 9:00 do 12:00 u naše prostorije u ulici Žarka Zrenjanina broj 15, na redovnu Gradsku akciju prikupljanja krvi. 

Kako su mladi ljudi pre svega zdrave osobe pune entuzijazma, inovativnih ideja, spremni na izazove, šire pozitivan duh, molimo ih da ovoga leta sa svojim prijateljima pomognu da se obezbede potrebne količine krvi. Iako je vreme odmora i letovanja, ne sme se zaboraviti da u bolnicama medicinsko osoblje ulaže sva svoja znanja i napore u lečenje ali bez pružene ruke dobrovoljnih davaoca krvi nekome će lek nedostajati. 

Ništa nije važnije od zdravlja i života, činom davanja krvi spasavaju se mnogi životi, te apelujemo na mlade ljude da ovo leto upamte po tome što će učiniti najvažniju stvar u nečijem životu, time što će dati deo sebe za nečije buduće vreme, jer će prvi put dati krv i pridružiti se porodici najhumanijih i najskromnijih ljudi, dobrovoljnih davaoca krvi. 

Da podsetimo da svega 3% stanovništa su osobe koje tokom svoga života desetine i desetine puta daju krv za 97% nas kojima će jednog momenta u životu ona biti neophodna, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Pančevo.
MarketingNajnovije vesti