Zaprasivanje komaraca Tamiš
Društvo

PANČEVO: U sredu komarci prskani na 3.000 hektara – rezultati do ponedeljka

Pančevo, Pet, 07/09/2018 - 12:24
Vladimir Đoković 

Kako smo saznali u gradskom Sekretarijatu za zašitu životne sredine u sredu, 5. septembra, obavljeno je prskanje komaraca u gradu Pančevu i svi naseljenim mestima. Pre svega sa zemlje ali i sa vode rađeni su tretmani toplog zadimljavanja i hladnog zamagljivanja. Bilo je uključeno 19 ekipa.

Iako je u vreme prskanja vreme bilo nestabilno pomoćnik gradskog sekretara za ekologiju Vesna Petković Borovnica kaže da je bitno da najmanje 12 sati posle prskanja nije bilo padavina.

- A bez padavina je bilo i 24 sata. Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju upravo obavljanju nadzor brojnosti komaraca. Izveštaj u kome ćemo videti efekte tretiranja komaraca biće do ponedeljka, kaže Vesna Petković Borovnica.

Gradskoj vlasti nedavno je stigla i inicijativa Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje kojom je zatraženo intenziviranje aktivnosti u vezi sa situacijom oko virusa Zapadnog nila koji prenose komarci. Pored intenzivog suzbijanja komaraca od lokalne samouprave zatraženo je da u budžetima za sledeću godinu obezbede dovoljno novca za aktivnosti.
MarketingNajnovije vesti