Foto: Vojska Srbije
Društvo

PANČEVO: U toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

Izvor: 
013info Uto, 31/01/2023 - 11:47Centar Ministarstva odbrane Pančevo, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem (uputni rok mart 2023. godine).

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa:

Opšti uslovi:

  •  da je državljanin Republike Srbije;
  •  da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrži ili ne bude pušten na uslovni otpust);
  •  da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti;
  •  da je zdravstveno sposoban za vojnu službu;
  •  da nije odslužio vojni rok sa oružjem i
  •  da ima mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

- Zainteresovani kandidati mogu izvršiti prijavu za DSVR i preko portala e- Uprave (aplikacija „ Dobrovoljac“) ili na šalterima JP „ Pošte Srbije.“

Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u Centru Ministarstva Odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1, Pančevo, gde mogu podneti i prijavu.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije- Sombor, Valjevo ili Leskovac.

Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Služenje vojnog sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika. 
MarketingNajnovije vesti