Nemanja Rotar potpisuje, Srbija u ritmu Evrope Foto: GU Pančeva
Društvo

Pančevo učestvuje u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope"

Izvor: 
GU Pančeva Čet, 13/12/2018 - 20:17

Svečano potpisivanje ugovora o učešću grada Pančeva u realizaciji programa “Srbija u ritmu Evrope” velikom takmičarskom pevačkom programu u kojem učestvuje 20 gradova i opština Srbije, a učesnici su deca iz osnovnih i srednjih škola, u ovom slučaju sa teritorije grada Pančeva koji će izvesti numeru na jeziku jedne zemlje Evrope, koja bude dodeljena, te na taj način predstaviti i grad Pančevo i dodeljenu zemlju, potpisali su član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladnu, Nemanja Rotar i Igor Karadarević, direktor programa “Srbija u ritmu Evrope”.

Finalno takmičenje uvek se organizuje u gradu koji je prethodne godine pobedio, a ove godine 2019. to će biti u Vrnjačkoj banji.

Član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, izjavio je da je učešće na ovom takmičenju vrlo važno, kako za mlade, tako i za sam grad:

– Hvala vam što ste došli na svečano potpisivanje ovog ugovora. Zapravo, reč je o jednom lepom programu koji pre svega afirmiše jedno prijateljstvo među narodima, dakle afirmiše dečije stvaralaštvo, afirmiše kulturnu baštinu čitave Evrope. Nama je bila velika čast da smo pre jedno nedelju dana imali prvi sastanak na ovu temu i da je Nj.E. ambasador Bugarske prisustvovao tom sastanku i kada je on zapravo izneo svoju želju da upravo Pančevci, odnosno deca iz Pančeva, pevaju pesme na bugarskom jeziku, jeziku zemlje koja je nama komšija, zemlje u neposrednom susedstvu.

Sam program i samo takmičenje je nešto što je isto jako zanimljivo, reč je o jednom programu koji afirmiše, kao što sam rekao, decu, dečije stvaralaštvo i naravno u fokus stavlja grad Pančevo, kao jednu razvijenu kulturnu sredinu koja po mnogo čemu može da parira i većim gradovima u ovoj zemlji.

Direktor programa takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”, Igor Karadarević, istakao je veliko zadovoljstvo što se i grad Pančevo pridružio ovoj manifestaciji:

– Grad Pančevo je za nas referenca i imati ovakav grad i ovakve ljude u organizaciji je olakšavajuća okolnost i za nas i za živi televizijski prenos i za rad sa decom narednih šest meseci. Deca iz Pančeva će se takmičiti protiv dece grada Subotice, Sombora, Novog Sada, Sremske Mitrovice, grada Niša, Kragujevca, Kraljeva, Leskovca, Vranja, Ćuprije, Vrbasa, dakle i velikih i malih gradova u Republici Srbiji. Svaki grad prestavlja jednu zemlju Evrope. Gradonačelnik Pančeva i gospodin Nemanja Rotar, prepoznali su značaj ovog takmičenja za grad i rešili su da deci Pančeva obezbede nešto što ne mogu da imaju u njihovom svakodnevnom životu, nešto što će im značiti za napred. Očekujem da će naše drugarstvo prerasti u prijateljstvo i u verovanje i da ćemo gradu Pančevu davati sve više pažnje na našem programu i da ćemo iz godine u godinu rasti kao partneri kroz ovaj projekat.

 
MarketingNajnovije vesti