Tamiš maj 2019.
Društvo

PANČEVO: Udruženja ribolovaca sa Tamiša traže smene u vrhu Ribolovačkog saveza Vojvodine

Pančevo, Pet, 31/05/2019 - 07:53
Vladimir ĐokovićŠest udruženja sportskih ribolovaca iz našeg, tamiškog, regiona zatražilo je smenu rukovodstva Ribolovačkog saveza Vojvodine zbog loših međuljudskih odnosa, sukoba interesa, nepoštovanja propisa i zakona.

Dva pančevačka udruženja “Tamiš” i “Marko Kulić” kao i udruženja ribolovaca iz Kovačice, Uzdina, Opova i Kačareva formalno su zatražila da se proširi dnevni red sednica Skupštine Ribolovačkog saveza Vojvodine tačkama kojima se traži smena Dušana Jovanovića sa svih funkcija u savezu i istoimenoj firmi, kao i razrešenje čitavog Izvršnog odbora Ribolovačkog saveza Vojvodine.

 

“Otišlo je predaleko, Tamiš sve lošiji i sa sve manje ribe, i onda smo dobili dobrog ribočuvara Olivera Adžića i on sad rukovodstvu ne valja. Otpuštaju ga sa posla, a disciplinski postupak vode i protiv školovanog ihtiologa. Firma Ribolovačkog saveza propada”, opisuje stanje Aleksandar Vujisić predsednik USR “Tamiš” jedan od potpisnika inicijative.

 

On kaže da je ova skupština redovna, godišnja, i da kasni jer je trebalo održati u februaru pred završni račun a da bi izborna trebalo da bude 2020. godine.

 

“Prevršilo je svaku meru a naši članovi ribolovci žele da firma bude stabilna, da čuva Tamiš koji je predivan i trebalo bi da bude zdrava reka puna ribe. Za to su nam potrebni kvalitetni ribočuvari a sa ovim rukovodstvom to izgleda ne ide”, kaže Vujisić.

 

Kako smo od njega saznali po spisku Ribolovačkog saveza Vojvodine postoje ukupno 82 udručenja a Vujisić kaže da je indicija da ih ima u stvari nešto više od 50.

“Mi smo predložili smenu sadašnjeg rukovodstva i izbor novog. Ako to prođe u redu, a ako ne prođe spremni smo da se povučemo iz Ribolovačkog saveza Vojvodine”, najavljuje Vujisić.

 
MarketingNajnovije vesti