Foto: Pixabay
Društvo

PANČEVO: Uklonjena deponija u Ulici Bore Šipoša

Izvor: 
013info Sre, 16/03/2022 - 13:41Radnici JKP „Higijene“ ponovo su očistili divlju deponiju u Ulici Bore Šipoša, u naselju Topola. Nataloženi otpad, zemlju, šut, betonske ostatke, ambalažu, stari nameštaj, auto-delove, gume, granje i dr. uklonili su pomoću bagera, dva velika vozila sa dizalicom i tri kamiona s prikolicom, u više tura, navodi se na gradskom sajtu.

Redovno čišćenje nije prekinulo loše navike dela stanovništva koje na ovo mesto dovozi razni otpad, te za otprilike mesec dana od čiste površine nastane divlja deponija.

Na teren su izašli i obišli radnike Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“, Danilo Bjelica, direktor JKP „Zelenilo“ i Boban Đurđev, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, apelovao je na sugrađane da otpad ne odlažu na mesta koja nisu predviđena za to:

– Više puta smo čistili divlju deponiju u Ulici Bore Šipoša. Nažalost, ovo nije jedina deponija ove vrste, ima ih nekoliko u našem gradu. JKP „Higijena“ se trudi da sve deponije očisti, ukloni i uredi te površine na teritoriji našeg grada. Međutim, deponije se ponovo stvaraju i to je problem. Odlučili smo da posetimo zaposlene u „Higijeni“ i „Zelenilu“ na terenu, da im damo podršku i da znaju da je grad ovde za njih. Pošto se prostor očisti, biće oplemenjen novim sadnicama, urediće se ta zelena površina, koja, nadamo se posle ovog čišćenja, neće biti više deponija i da je ovo poslednji put da je uklanjamo. Ovo je akcija koju mi kontinuirano sprovodimo godinama, ali deponije se ponovo stvaraju. Mi kao grad želimo da apelujemo na sve naše sugrađane da otpad otklanjaju na propisan način, da nose na deponiju ili da ga odlažu u posude koje su po celom gradu postavljene i verujem da će to dovesti do toga da nemamo ovakve slike u našem gradu.

Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“, rekao je da rukovodstvo JKP „Higijena“ obilazi zaposlene na terenu, da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti i održati komunalni red u gradu:

– Od jutros od sedam časova, zaposleni u JKP „Higijeni“ su krenuli da otklanjaju deponiju u Ulici Bore Šipoša. Pet kamiona je napunjeno i otišlo već na deponiju. Radiće se dok se deponija ne očisti. Bez obzira na uslove, zaposleni rade u tri smene, 24 sata, 365 dana u godini, nastojeći da naš grad bude čist i lep.

Danilo Bjelica, direktor JKP „Zelenilo“, istakao je važnost očuvanja javnih površina u gradu Pančevu:

– Grad Pančevo je sa svojim komunalnim službama sproveo akciju čišćenja divlje deponije u naselju Topola. U sklopu te akcije JKP „Zelenilo“, u okviru svoje delatnosti, sadnje i uređenja zelenih površina, predvidelo je da ovde uradi jedan lep drvored. Na taj način ćemo pokazati građanima kako mi brinemo o zelenim površinama, a i njima da ukažemo da je neophodnost uređenja svih površina u gradu i odlaganja smeća na pravom mestu, a ne na bilo koje mesto na javnim površinama, neophodno za uređenje ovog grada.

Boban Đurđev, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva, rekao je da će se pojačati inspekcijski nadzor po pitanju divljih deponija:

– Sa aspekta inspekcije mi jesmo dali nalog da se deponija očisti i daćemo i dalje naloge. Međutim, mislim da nije poenta u tome, već da probudimo svest građana da se to ne dešava. Da bismo predupredili sve to, mi smo pojačano organizovali nadzor u smislu inspekcijskog nadzora i održavanja komunalnog reda od strane komunalne milicije, te ćemo na tim lokacijama koje su urgentne postaviti dežurstva. Predviđene su kazne i za fizička i za pravna lica koji se ponašaju ovako neodgovorno i prave ove deponije.
MarketingNajnovije vesti