Dete Foto: pxhere
Društvo

PANČEVO: Uskoro više mesta u pančevačkim vrtićima. Novi u Dolovu, planira se i u Banatskom Novom Selu

Izvor: 
013info Uto, 13/07/2021 - 11:53Juče usvojenim rebalansom gradskog budžeta, gradska vlas je namerila da sredi problem sa listom čekanja na upis u vrtiće.

Namera je da se proširi vrtić Ljiljan, da se pri školi u Dolovu adaptira prostor za pedesetoro dece i da se kupi vrtić Zabavnik o čemu je naš portal već pisao. Izdvojena su i sreddstva da se uradi projektno-tehnička dokumentacija za adaptaciju dela škole u Banatskom Novom Selu za potrebe vrtića.

Gradonačelnik Pančeva prilikom obrazlaganja rebalansa na sednici Skupštine, posebno je objasnio ovaj deo budžeta.

"Ono što je vrlo važno izdvojiti, kada je u pitanju gradski budžet i ovaj rebalans, jeste da su planirana sredstva za kapitalni projekat – nabavka vrtića, koji će se sprovoditi u tri budžetske godine, do potpunog rešavanja liste čekanja na upis dece u predškolsku ustanovu. Planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 110 miliona dinara. Za kupovinu novog objekta koji se nalazi u ulici Cara Lazara, grad je opredelio 55 miliona dinara, čime će se prepoloviti lista čekanja i u velikoj meri pomoći roditeljima neupisane dece, jer će se smestiti još 180 dece i time omogućiti roditeljima da na adekvatan način zbrinu svoju decu", rekao je Stevanović.

Takođe, naveo je i da je Grad izdvojio sredstva za adaptaciju i proširenje još objekata za ovu namenu.

"Pri školi u naseljenom mestu Dolovo gde će se dobiti još 50 mesta, i adaptacijom vrtića „Ljiljan“ još 40 mesta. 700.000 dinara izdvojeno je i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za adapataciju dela škole za ove potrebe u Banatskom Novom Selu", dodao je on.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti