Foto: Aleksandar Stojković
Društvo

PANČEVO: Vatrogasna vozila – između državne revizije i gradskog budžeta

Pančevo, Pet, 09/11/2018 - 10:24
Vladimir ĐokovićIntervencije po ataru na gašenju zapaljene strnjike po brojnosti obeležila je poslednjih mesec i po dana rada vatrogasno spasilačke brigade MUP-a Srbije koja je locirana u Pančevu. Od nadležnih smo tražili podatke o intervencijama kao i o stepenu opremljenosti ove jedinice ali do sada nismo imali uspeha. Ipak, ono što se nezvanično po Pančevu čuje, je da je u funkciji tek nekoliko vatrogasnih vozila.

Na sednici Gradskog veća iskoristili smo priliku i pitali gradonačelnika Pančeva Sašu Pavlova da li je bilo razgovora iz vatrosno spasilačkih državnih struktura o stanju i potrebama ove službe. Odnosno o načinima da joj grad, iz budžeta, pomogne da bi efikasnije radila svoj posao.

Prema rečima Saše Pavlova grad Pančevo godinama  unazad pomaže ne samo vatrogasno spasilačku jedinicu koja je u okrilju MUP, što je republička vlast, nego i dobrovoljna vatrogasna društva po naseljenim mestima. Gradonačelnik je ipak upozorio da postoje ograničenja jer je reč o različitim nivoima vlasti.

- Nekada nije problem pronaći sredstva ali je problem naći model kako to uraditi. Državna revizorska institucija dovela je u pitanje način na koji smo kao grad pomagali Opštu bolnicu jer se radi o dva nivoa vlasti. A sredstva su bila minimalna. Tako je otprilike i sa vatrogasno spasilačkom brigadoma koja je deo MUP-a jer nema definisanog načina da im za njihove potrebe grad Pančevo prebaci sredstva i ako ih pronađe. Dovijamo se kako da im pomognemo. Pre svega po pitanju održavanja vozila. Za ozbiljniju pomoć nedostaje zakonski okvir, prokomentarisao je ovo pitanje gradonačelnik Saša Pavlov.

 
MarketingNajnovije vesti