Društvo

PANČEVO: Virus Zapadnog Nila na pet lokacija. Na komarce "iz svih oružja"

Pančevo, Čet, 13/06/2019 - 09:03
Aleksandar StojkovićKako prošla subota ipak nije bila „crni petak za komarce", Gradska uprava Pančeva rešila je da se sa njima obračuna svim raspoloživim sredstvima. Kako smo saznali u gradskom Sekrretarijatu za ekologiju, naredne subote, 15. juna, komarci  će se prskati iz aviona,  sa zemlje i sa vode.

Broj komarace se zaprašivanjem od 8. juna smanjio, ali je na nekim lokacijama još uvek prevelik broj, o čemu svedoče i  brojni komentari  Pančevaca, pa su iz Sekretarijata odlučili da se na celoj teritoriji Pančeva i naseljenih mesta koja pripadaju Pančevu na komarce udari svim raspoloživim sredstvima. Tako će se iz aviona prskati površina od oko 7000 hektara, a sa zemlje oko 3000 hektara.

Nakon prskanja komaraca prošle subote izvršena je analiza i utvrđeno je da komaraca - nosilaca virus Zapadnog Nilal ima na pet lokacija: u Glogonju, u Pančevu kod fabrike stakla i kod bolnice, u Banatskom Brestovu i u Starčevu.

Zaprašivanje će početi u subotu u kasnim popodnevnim satima, kada temperatura bude povoljna kako bi efekat zapršivanja bio što bolji.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti