Društvo

PANČEVO: Više od 100 radnika ATP-a je tehnološki višak!

Izvor: 
Dragan Vukašinović Uto, 22/10/2019 - 17:44


Od oko 290 zaposlenih u Autotransportnom preduzeću Pančevo njih 123 su tehnološki višak, i dobiće otpremnine ako bude potpisan koncesioni ugovor sa konzorcijumom privatnih prevoznika. To je radnicima na današnjem sastanku potvrdio generalni direktor ATP-a Bojan Bojanić, izjavila je Gordana Belča, predsednica sindikalne organizacije UGS-a „Nezavisnost“ u ovoj komunalnoj firmi.

„Nas sada u ATP-u ima oko 287 zaposlenih, a 123 je tehnloški višak. Rečeno nam je da će nova firma koja će biti osnovana po gašenju ATP-a preuzeti jedna broj radnika, pre svega vozača. Ko će još ostati nije jasno. Oni koji odlaze dobiće otpremnine od 200 evra po godini staža. Zaposleni su nezadovoljni. Tražili su da pošto se otvara nova firma svi dobiju otpremnine, pa da gazda posle toga pozove onoga ko mu treba“, izjavila je Belča.

Dodala je da će zaposleni tražiti sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave koja  je osnivač ATP-a kako bi probali da postignu dogovor o otpremninama za sve radnike.

Njen kolega Goran Blagojev rekao je kako vozači smatraju da su ovakvom odlukom osnivača diskriminisani u odnosu na one koji će dobiti otpremnine.  

Na danas prepodne upućenu usmenu molbu za razgovor s direktorom Bojanićem nakon sastanka s radnicima zakazanog za podne, iz njegovog kabineta je saopšteno kako neće biti nikakvog sastanka, te da će se direktor sam obratiti javnosti ako bude bilo potrebe. Sastanak je međutim održan kako je bilo i planirano.

U petak je otvorena jedina ponuda za koncesiju obavljanja javnog prevoza u Pančevu koju je dostavio konzorcijum „Saga transa“, „Trans juga“ i „Dumeka“. U naredna dva meseca biće proverena dokumnetacija popnuđača, i ukoliko sve bude u redu Skupština Pančeva će doneti odluku o potpisivanju koncesionog ugovora. Tada će ATP biti ugašen nakon 71 godine rada, a novo preduzeće u kome će akcionari biti konzorcijum privatnih prevoznika i Grad Pančevo će preuzeti javni prevoz.
MarketingNajnovije vesti