Protest #1od5miliona Pančevo
Društvo

PANČEVO: Više od hiljadu Pančevaca na prvom protestu “1 od 5 miliona” (FOTO+VIDEO)

Pančevo, Pet, 01/02/2019 - 20:11
Vladimir ĐokovićU Pančevu je večeras po prvi put održan protest protiv vlasti Aleksandra Vučića pod sloganom “1 od 5 miliona”. Na skupu ispred Kulturnog centra bilo je  oko je hiljadu Pančevaca. Tu su se građanima obratili Zlatko Živković, sa nekadašnjeg Radio Pančeva, Rade Radovanović novinar lista “Danas” i dramaturg i Jelena Anasonović, predstavnica  organizatora centralnog protesta “1 od 5 miliona” koji se već duže od mesec dana održava svake subote u Beogradu.

Tokom obraćanja upućene su oštre reči vladajućem režimu u Srbiji i Pančeva i njegovim nosiocima od predsednika Aleksandra Vučića, preko regionalnog Branka Malovića do Željka Sušeca. Upozoreno je na neizdrživo stanje u medijima, odnosno na gubitak gotovo svake medijske slobode. Kao i na katastrofalnu situaciju u Srbiji iz koje mladi i obrazovani ljudi beže.

Usledila je protestna šetnja ulica Radomira Putnika, Karađorđevom, ulicom Braće Jovanovića i generala Petra Aračića. Građani Pančeva zatim su se ulicom Nikole Tesle spustili na trg Đorđa Vajferta gde na prag RTV Pančeva položen simbolični venac slobodi informisanja u našem gradu.

Tokom šetnje kolona se povremeno zaustavljala, najduže ispred zgrade gradske uprave, a skandilaro se: “lopovi, lopovi...”. Iako je trasa unapred bila prijavljena policiji na momente se činilo kako svega par policajaca nije uspevalo da preusmeri saobraćaj na raskrsnicama.  Incidenata tokom protestnog okupljanja i šetnje nije bilo. Za sledeći petak, tačno u 18 sati na Korzou ispred Kulturnog centra najavljeno je novo protestno okupljanje.

 

Protest #1od5miliona Pančevo
c75p9576.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1794.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1812.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1839.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1856.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1960.jpg

 

Protest #1od5miliona Pančevo
img_1986.jpg

 

 
MarketingNajnovije vesti