Krv Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Zalihe krvi na niskom novou - akcije DDK u petak i u sredu

Izvor: 
013info Čet, 20/10/2022 - 12:40Crveni krst Pančevo, zbog izuzetno malih zaliha krvi, nastavlja sa organizovanjem zajedničkih vanrednih akcija prikupljanja krvi. 

Policijska uprava Pančevo se priključila ovoj inicijativi. Pripadnici Policijske uprave Južnobanatskog upravnog okruga će organizovano dati krv. 

- U ti svrhu, transfuziomobil, savremeno opremljeno  namensko vozilo za prikupljanje krvi na terenu,  biće parkirano u petak 21. oktobra, u terminu  od 10,00 do 13,00 ispred  Policijske uprave Pančevo u Ulici Miloša Obrenovića broj 1. Molimo naše sugrađanke i sugrađane da se priključe ovoj zajedničkoj akciji, da se uključe i sami daju krv i na taj način podrže široku zajedničku akciju prikupljanja krvi u Pančevu, kako bi pomogli onima koji čekaju našu pruženu ruku. Ovim putem želimo i da izrazimo zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji  razumeju tešku situaciju i koji se odazivaju na naše apele i pozive, saopštava Crveni krst Pančevo.

Sledeća redovna Gradska akcija prikupljanja krvi je u sredu 26.10.2022. u popodnevnim satima od 13,00 do 17,00 časova, kao i svake poslednje srede u mesecu, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.
MarketingNajnovije vesti