Društvo

PANČEVO: Zatražena dokumentacija Gradskog veća o seči u parku

Pančevo, Čet, 02/07/2020 - 14:41
Vladimir Đoković


Udruženja „Pančevo nije rupa“ i „Zeleni most“ zatražili su od Gradskog veća Pančeva  dokumenta o sečenju drveća  u delu centralnog gradskog parka kao pripremnim radovima za preuređenje prostar i eventualno proširenje postojećeg parkinga.

Predsednici udruženja Miša Sekulić i Sanja Marković pozvali su se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zahtevaju kopije i uvide u Rešenje o seči drveća u gradskom parku, elaborata na osnovu kojeg je seča izvršena, kao i izveštaj/mišljenje komisije za potvrđivanje izvedenih radova.

Takođe zahtevaju uvide i kopije projektno tehničke dokumentacije na osnovu kojih je vršeno „uređenje“ javnih zelenih površina, kao i dokumentaciju o primenjenim merama zaštite na javnim zelenim površinama, uslove izdate od nadležnog Zavoda za zaštitu prirode.

Do ovih zahteva došlo je posle protivljenja građana preuređenju dela prostora gradskog parka na trgu Kralja Petra 1 koji su ne mnogo pred izbore počeli sečom više stabala na zelenom prostoru uz sam parking gradske uprave.

Više stotina Pančevaca okupila se i 14. juna javno protestovala protiv seče i smanjenja zelenih površina. A tom prilikom srušili su ogradu gradilišta i složili je na dva ulaza u zgradu Gradske uprave.  Od tada taj prostor nije ponovo ograđivan, niti su radovi nastavljeni.
MarketingNajnovije vesti