Društvo

PANČEVO: Zbog propusta prevoznika odložena ekskurzija đaka Mikine škole

Pančevo, Pet, 18/10/2019 - 13:22
Ivana VlajovicOko 90 učenika trećeg razreda Osnovne škole „Miroslav Mika Antić“, koji danas nisu, kako je bilo planirano, otišli na ekskurziju, u subotu u 8 sati krenuće put Divčibara. Saobraćajno preduzeće „Lasta“, koje je trebalo da preveze učenike Mikine škole, nije ispunilo sve propise o prevozu učenika, što je bio razlog za pomeranje polaska za jedan dan.

„Propisi o prevozu učenika su promenjeni od 1. septembra. Prevoznik koga je angažovala JP „Urbanizam“, radi se o Lasti, nije mogao da ispuni uslove koji se tiču kvalifikacionih kartica vozača za obavljanje poslova profesionalnog vozača. Prevoznik je dobio potvrdu, ali kartice nisu fizički izrađene, kaže za naš portal direktorka OŠ „Miroslav Mika Antić“ Dragana Krstić, dodajući da se Lasta obavezala da će problem rešiti do sutra.

Učenici će zbog odlaganja polaska na ekskurziju na Divčibarama ostati jedan dan kraće, a s obzirom na to da su roditelji već uplatili celokupan iznos za ekskurziju, novac za taj jedan nerealizovani dan će biti naknadno vraćen, kaže direktorka ove škole.

Kako smo nezvanično saznali, juče su sličan problem imali i mališani iz PU „Dečja radost“, ali danas nismo uspeli da stupimo u kontakt sa direktokom ove Ustanove kako bismo proverili tu informaciju.
MarketingNajnovije vesti