URVI zid
Društvo

PANČEVO: Zbog radova u Petra Bojovića slegli se zidovi i popucao malter u zgradi u Kasapinovićevoj

Izvor: 
013info Sre, 29/06/2022 - 10:39Nakon izvođenja radova u Ulici Petra Bojovića 9, došlo je do sleganja zidova i pucanja maltera na zidu prostorije u Kasapinovićevoj 1 u kojoj se nalazi Udruženja ratnih vojnih invalida, te je građevinska inspekcija rešenjem od 18. maja, zabranila korišćenje ovog prostora.

- Nakon izvođenja radova na susednoj parceli, došlo je do sleganja zidova i pucanja maltera u obe prostorije poslovnog prostora koje koristi udruženje. Obzirom na vreme izgradnje objekta i na stanje na terenu, postoji opasnost od obrušavanja zabatnog zid što može dovesti do ugrožavanja života i zdravlja ljudi, bezbednosti okoline, stoji u rešenju inspekcije.

Inspekcija je naredila gradu da kao vlasnik objekta izvrši potrebne radove kako bi se otklonili uočeni nedostaci i da do završetka gore pomenutih radova obezbedi sigurnost lica i stvari u neposrednoj blizini. Rok za ovo je bio 30 dana od uručenja rešenja koje je doneto 18. maja.

 

URVI zid
urvi_zid_1.jpg

 

Prostor u Kasapinovićevoj je vlasništvo Grada Pančeva, udruženje ga koristi i kako kaže Milorad Aksin, predsednik udruženja RVI, oni su već duže od mesec dana onemogućeni da rade. A oni se bave svim statusnim pravima ratnih vojnih invalida i imaju 256 članova.

Aksin nam je kazao da su oni predali ključeve prostorija nadležnima, i da su očekivali da se nešto preduzme.

 

URVI zid
urvi_zid_3.jpg

Udruženje ratnih vojnih invalida pokušalo je da zakaže sastanak sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem, kako bi se problem prostorije njihovog udruženja rešio, ali kako nam je Aksin rekao, sekretarica mu je više puta rekla da je gradonačelnik zauzet. Dopis u koji smo imali uvid, a koji je upućen gradonačelniku nosi datum 3. jun.

Aksin nam je rekao da bi pristali i na to da se presele u neki drugi prostor, jer cela zgrada koju oni dele s udruženjem boraca je u katastrofalnom stanju. Jako je oštećena gradom 2016. godine i posledice te nepogode i danas osećaju.

 

Udruženja zgrada
udruzenje_2.jpg

 

Buduća građevina u Ulici Petra Bojovića, investicija je preduzeća Amber pro, čija vlasnica Maja Begović Radeč kaže da su oni spremni da reše ovaj problem. U telefonskom razgovoru od nje smo saznali da je su izvođači uradili „podbetoniravanje“ kako bi obezbedili ne samo zgradu u kojoj je URVI, nego i susedne zgrade koje se nalaze na međi.  Kako nam je ona rekla, čeka se potvrda statičara iz gradskih investicija, jer je zgrada u kojoj je URVI gradska, da bi se krenulo u sanaciju.

Amber pro će uraditi obijanje maltera i ponovno malterisanje zidova, a Maja Begović Radeč nam je rekla da će i nakon toga pratiti da li će se javljati problemi i rešavati ih u slučaju da se pojave.

Čini se da je krajnje vreme da se grad pozabavi ovom zgradom koja je godinam unazad zapuštena i ruinirana, a vlasništvo je grada. Ova zgrada inače ima i zanimljivu istoriju, ali o tome neki drugi put.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti