Društvo

Pančevu 80 miliona dinara iz republičkog budžeta “za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti”

Pančevo, Ned, 29/12/2019 - 06:19
Vladimir Đoković


I Pančevo se, među mnogim drugim gradovima i opštinama, našlo na listi lokalnih samouprava kojima je republička vlast iz budžeta dala finansijsku injekciju. Dodeljeno je ukupno 3,1 milijardu dinara, navodi Nova ekonomija, a Pančevo se našlo u grupi opština i gradova koji su dobili po 80 miliona dinara.

Najviše od ovih 26,6 miliona evra koji se dodeljuju "usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga” a za  "za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti” zbog manjih budžetskih prihoda i razloga "koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti” dobili su Beograd i Kragujevac – po 300 miliona dinara, navodi se u rešnjenju koji je objavio Službeni glasnik.

Jagodini je dodeljeno 110 miliona, a Zaječaru 100 miliona dinara, a po 80 miliona dobili su i Čačak i Novi Pazar.

Za Niš je upućeno  70 miliona, Kraljevo i Leskovac po 50, a Novi Sad, Vranje, Vršac i Kruševac dobili su po 40 miliona dinara.

Opština Kanjiža je dobila 70 miliona dinara, Novi Bečej 60 miliona, Vrbas 50 miliona dinara i opština Veliko Gradište 40 miliona.
MarketingNajnovije vesti