Društvo

PAVLOV: Večeras se komarci prskaju iz pet aviona

Izvor: 
RTS Pon, 27/07/2020 - 10:46Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je danas za RTS da će večeras od 18 sati komarci na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta biti tretirani iz pet aviona.

- Nalazimo se u periodu godine kada je za očekivati veliku brojnost komaraca, ali ono što je ove godine "veći izazov" je prisustvo velikog broja rečnih komaraca. Njihov radijus kretanja je mnogo veći, preko 20 km,  i onda često dolaze na naše područje sa područja lokalnih samouprava koji ne tretiraju redovno komarce. Brojnosti komaraca je svakako pogodovala i velika količina padavina kao i izlivanje Tamiša iz korita rekao je Pavlov.

Gradonačelnik naglašava da je Pančevo na vreme angažovalo i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju koja radi monitoring komaraca i firmu Eko San koja zaprašuje komarce. 

Prema gradonačelnikovim rečima komarci su sa zemlje prskani sredinom juna, početkom jula i  16. jula. Međutim brojnost komaraca je visoka, pa će se danas na 7000 hektara sa pet aviona komarci prskati iz vazduha.

- Tretman komaraca se vrši radi zaštite javnog zdravlja. Zahvaljujući pravovremenom prskanju prošle godine nije zabeležen ni jedan slučaj oboljevanja od virusa Zapadnog Nila, a nadamo se da neće ni ove godine, objasnio je Pavlov.

 
MarketingNajnovije vesti