Regionalni centar za talente ‚‚Mihajlo Pupin"

Pet polaznika centra ‚‚Mihajlo Pupin" na kampu ‚‚Tesla global foruma"

Pančevo, Sre, 06/07/2016 - 11:09
Tanja MarinPANČEVO - Pet polaznika Regionalnog centra za talente ‚‚Mihajlo Pupin" boraviće besplatno na kampu ‚‚Tesla global foruma" na Fruškoj gori od 7. do 11. jula. Uz to, dr Dragoljub Cucić i mr Jovan Jović, predstavnici RCT-a, održaće dva predavanja u okviru ovog kampa. 

Troje učenika srednjih škola i dva studenta, polaznika centra ‚‚Mihajlo Pupin" boraviće na ovom četvorodnevnom kampu ‚‚Tesla sajber kamp", koji okuplja studente i učenike iz Srbije, regiona i sveta, kao i naše studente koji studiraju u inostranstvu. U četvorodonevnom radu sa polaznicima kampa, kroz predavanja, radionice i tematske obilaske, učestvuju i predavači sa nekoliko univerziteta, obrazovnih i naučnih centara i instituta. Forum se sastoji iz pet osnovnih celina (nauka, umetnost, društvo, informacione tehnologije i ekologija) u okviru kojih se formiraju kreativne radionice, na osnovu čega polaznici biraju prisustvo i aktivnost po sopstvenoj želji. Učesnici će imati priliku da na kreativan način doprinesu diskusiji i aktivnostima (predavanja, okrugli stolovi, radionice), da čuju i usvoje vredna iskustva i znanja istaknutih predavača, da učestvuju u razgovorima iz oblasti koje ih zanimaju.  

 

Na ovom kampu dr Dragoljub Cucić i mr Jovan Jović će održati predavanja u okvirima seminara koji se održavaju u hotelu ‚‚Norcev" na Fruškoj gori. Dr Dragoljub Cucić, rukovodilac RCT "Mihajlo Pupin", će održati predavanje na temu ‚‚Na strani darovitih - 16 godina rada Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" iz Pančeva", dok će tema predavanja mr Jovića biti ‚‚Rat struja, ili zašto se uglavnom koristi naizmenična struja, a ne jednosmerna"

 
MarketingNajnovije vesti